Ημερολόγιο: Αξία ανεκτίμητη

Η τήρηση ημερολογίου ή σημειωματάριου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας και την πρόοδό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας, να διατηρήσετε την οργάνωσή σας, να επιλύσετε δημιουργικά προβλήματα και ακόμη και να σας δώσει την ευκαιρία για αυτοκριτική. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να καταγράφουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη δουλειά ή τις ιδέες που έχουν, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν για να ξεδιπλώνουν τα συναισθήματά τους.

Τα οφέλη της τήρησης ημερολογίου υπερβαίνουν την απλή καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Για ορισμένους ανθρώπους, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως δημιουργική διέξοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να εκφραστείτε δημιουργικά. Ακολουθούν μερικοί μόνο τρόποι με τους οποίους τα ημερολόγια μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια πιο παραγωγική ζωή.

Βελτιώνουν τη μνήμη σας

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η τήρηση ημερολογίου τους βοηθά να θυμούνται σημαντικές λεπτομέρειες των καθημερινών τους δραστηριοτήτων. Όταν καταγράφουμε πράγματα στα ημερολόγιά μας, βοηθάμε τον εγκέφαλό μας να ανακαλέσει αυτές τις σημαντικές στιγμές του χρόνου. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι όταν καταγράφουμε τα όνειρά μας το πρωί- αυτό μας διευκολύνει πολύ να θυμόμαστε τι ονειρευτήκαμε το προηγούμενο βράδυ.

Αποτυπώστε στιγμές και ιδέες

Σε ορισμένους ανθρώπους αρέσει να κρατούν ημερολόγια επειδή τους δίνει την ευκαιρία να αποτυπώσουν ιδιαίτερες στιγμές που διαφορετικά μπορεί να χαθούν μέσα στην πολυάσχολη ζωή τους! 

Ημερολόγια https://www.twf.gr/category/imerologia/  και σημειωματάρια https://www.twf.gr/category/simiomataria/ , σας κρατούν οργανωμένους και σας βοηθούν να διαχειρίζεστε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ένα ημερολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σημειώνετε όλες τις καθημερινές σας σκέψεις, να σημειώνετε τα επιτεύγματά σας, να δημιουργείτε μια λίστα με τις εργασίες σας, να κάνετε μια λίστα με τους στόχους σας ή ακόμη και να γράφετε για τις εμπειρίες σας. Τα σημειωματάρια είναι ιδανικά για να καταγράφετε σημειώσεις κατά τη διάρκεια συναντήσεων ή να παρακολουθείτε τις εργασίες σας. Τα ημερολόγια σας βοηθούν επίσης στη διαχείριση του χρόνου, την αποφασιστικότητα και την άμεση εκτέλεση.

Ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε την έννοια της ύπαρξης ημερολογίων και σημειωματάριων ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την οργάνωση της ζωής μας!

Related posts

Τελικά 82.000 άνθρωποι «Άνοιξαν την Πόρτα»

ΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΕΣ, Έκθεση φωτογραφίας από το Photopolis Festival

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Μεγάλη Γιορτή στην Achaia Clauss – Το πρόγραμμα