TikToker ή Youtuber; Tips για να έχεις το πιο εξοπλισμένο δωμάτιο

Οι εποχές αλλάζουν, οι δουλειές αλλάζουν, και οι ανάγκες τους αλλάζουν. Δεν είναι λίγοι που έχουν στραφεί σε πλατφόρμες όπως το Youtube και το TikTok, για να κυνηγήσουν ένα εισόδημα ή έστω ένα διασκεδαστικό χόμπι. Επειδή έχουμε ξεφύγει από την «αρχάρια» φάση, όσο κυνηγάμε την αύξηση του κοινού μας, τόσο περισσότερο προσέχουμε το περιβάλλον μέσα από το οποίο παρέχουμε περιεχόμενο.

Ας δούμε κάποια χρήσιμα tips που θα μεταμορφώσουν τον χώρο μας σε ιδανικό φόντο για τα υπέροχα video μας.

  1. Βρες την ιδανική γωνία λήψης

Όσο πιο συχνό περιεχόμενο ανεβάζεις, καταλαβαίνεις τη χρησιμότητα του να έχεις ένα σταθερό σημείο από όπου θα το βιντεοσκοπείς. Δημιουργεί ένα αίσθημα σταθερότητας στον σταθερό viewer και εκπέμπει έναν επαγγελματισμό στον νέο. Εντόπισε στο δωμάτιό σου το σημείο το οποίο σε πριμοδοτεί σε κάθε λήψη και κράτα το σταθερό.

Ειδικά αν είσαι στην αρχή της ενασχόλησής σου με το «σπορ», δεν χρειάζεται να εξοπλιστείς από την αρχή με τρίποδα ή άλλα πολύ επαγγελματικά εργαλεία για το set up. Μπορείς να αξιοποιήσεις όποια έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/  διαθέτεις ήδη, όπως μια συρταριέρα https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/apothikeusi  ή ένα ράφι βιβλιοθήκης.

  1. Εξασφάλισε έναν άρτιο φωτισμό

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις, όμως, από την αρχή, είναι ο φωτισμός. Υπάρχουν οι low budget λύσεις των ring lights, που μπορείς ακόμα και να τοποθετήσεις κατευθείαν στο κινητό σου. Τα ring lights κυκλοφορούν και σε εκδοχή τριπόδου, που είναι ό,τι πιο χρήσιμο για δεύτερη ή και τρίτη πηγή φωτισμού. Ο χώρος στον οποίο δημιουργείς τα video σου δεν δικαιολογείται να είναι σκοτεινός, ακόμα κι αν είσαι έφηβος Twitch streamer.

  1. Όχι στο “noisy” background

Σημαντική είναι και η σταθερή διακόσμηση στα video σου. Αν γυρνάς video στο εφηβικό σου δωμάτιο, τότε δεν είναι καλή ιδέα να έχεις στο background μια ασυμμάζευτη βιβλιοθήκη – γραφείο με το homework της ημέρας πάνω. Όμορφα και οργανωμένα έπιπλα γραφείου, χωρίς περιττά στολίδια όπως αυτοκόλλητα και αφίσες, δίνουν μια minimal και συνάμα επαγγελματική αίσθηση.

  1. Statement έπιπλα

Κι αν σου λείπουν τα έπιπλα γραφείου επειδή μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι, σκέψου στρατηγικά ποια είναι τα έπιπλα που θα κάνουν upgrade το background σου. Μήπως είναι μια βιβλιοθήκη, της οποίας τα ράφια θα έχουν άρτια οργανωμένα βιβλία αλλά και minimal διακοσμητικά (ή και κανέναν κάκτο); Μήπως είναι μια statement καρέκλα γραφείου που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις όσο μιλάς και αναλύεις το topic που σε ενδιαφέρει; Βρες αυτό το «κάτι» που θα σε αναδείξει.

Μιας καλής ποιότητας κάμερα κι ένα αξιόπιστο μικρόφωνο δεν είναι αρκετά για να γίνεις star των σύγχρονων πλατφορμών. Το περιεχόμενό σου, σε συνδυασμό με ένα δυναμικό background, είναι τα στοιχεία που θα όχι μόνο θα σου προσφέρουν κοινό, αλλά θα το διατηρήσουν κιόλας.

Related posts

Τελικά 82.000 άνθρωποι «Άνοιξαν την Πόρτα»

ΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΕΣ, Έκθεση φωτογραφίας από το Photopolis Festival

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Μεγάλη Γιορτή στην Achaia Clauss – Το πρόγραμμα