Μωρό και παιδική χαρά: Μερικές συμβουλές για τις πρώτες εξορμήσεις

Τώρα που η ζωή μπαίνει ξανά σε μία κανονικότητα, χωρίς lockdowns και τους περιορισμούς της προηγούμενης περιόδου, τα μωρά που γεννήθηκαν σε εποχή Covid μπορούν να απολαύσουν -με την απαιτούμενη προσοχή- εξορμήσεις σε τοπικές παιδικές χαρές και τις πρώτες τους «γνωριμίες». Εμείς μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε για το αναγκαίο αυτό βήμα στην ανάπτυξη του μωρού με τα εξής tips:

1. Προσέχουμε την ασφάλεια της παιδικής χαράς

Εννοείται πριν πάμε το μωρό μας στην παιδική χαρά της γειτονιάς μας πως έχουμε κάνει την έρευνά μας για τα παιχνίδια εντός της αλλά και συνολικότερα τον χώρο: Είναι φθαρμένα τα παιχνίδια, σε σημείο που μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνα για την ασφάλεια του μωρού μας; Φροντίζεται από τον δήμο τακτικά; Βοηθούν λοιπόν από πιο πριν οι βόλτες στη γειτονιά για έρευνα, αλλά και η αναζήτηση συμβουλών από γειτόνισσες μαμάδες. Επίσης, αν μπορούμε να μετακινηθούμε σε μεγαλύτερες αποστάσεις, μπορούμε να αναζητήσουμε διαδικτυακά παιδικές χαρές που φημίζονται για την κατάστασή τους, αλλά βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση.

2. Εξοπλιζόμαστε κατάλληλα

Πέρα από τα αναγκαία αντισηπτικά, μαντηλάκια, νερό και ό,τι περιέχει ήδη μια τσάντα μιας νέας μαμάς, καλό είναι να έχουμε ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα σελτεδάκια https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/changing/  . Τα αδιάβροχα σελτεδάκια θα μας χρειαστούν στην περίπτωση που δεν είμαστε σε παιδική χαρά κοντά στο σπίτι και θα αλλάξουμε το μωρό μας σε έναν πιο ασφαλές χώρο -στο αυτοκίνητό μας για παράδειγμα. Μην ξεχνάτε τα μωρουδιακά είδη να είναι χαρούμενα και σε διάφορα χρώματα ώστε να κάνουν και το μωράκι σας χαρούμενο όπως ακριβώς και το δωμάτιό του, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με χαλιά αλλά και μαξιλάρια Lorena Canals. 

3. Προφυλασσόμαστε από τον καιρό, χωρίς υπερβολές

Στους θερινούς μήνες εννοείται δεν αφήνουμε το μωρό μας να παίζει σε περιοχές που δεν μπορούν να το προστατέψουν από τον ήλιο. Πέρα λοιπόν από το αντιηλιακό που θα του έχουμε βάλει 20 λεπτά πριν φύγουμε από το σπίτι, φροντίζουμε να παίζει σε σκιερά μέρη. Τον χειμώνα ντύνουμε καλά το μωρό μας, χωρίς όμως υπερβολές, καθώς στην περίπτωση που θα ιδρώσει θα καταφέρουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

4. Και τώρα… κοινωνικότητες

Δεδομένου ότι μια καλή ηλικία έναρξης για τις εξορμήσεις στην παιδική χαρά θεωρείται μεταξύ 8 και 12 μηνών, δηλαδή όταν θα μπορεί να σηκώνεται μόνο του χωρίς βοήθεια και θα μπορεί να ελέγχει το κεφάλι του, δεν αφήνουμε είτε μικρά παιδάκια να προσεγγίζουν πολύ ερευνητικά το μωρό μας, ούτε και άλλες μαμάδες που θέλουν να μας γνωρίσουν χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προφυλάξεις. Πάντα φοράμε τη μάσκα μας και όποιος θέλει να μας προσεγγίσει πρέπει να κάνει το ίδιο, ενώ δεν ξεχνάμε με την επιστροφή μας στο σπίτι την απαραίτητη απολύμανση των αντικειμένων που χρησιμοποιήσαμε κατά τη βόλτα μας.

Συνεπώς, καλωσορίζουμε την εποχή της κοινωνικότητας για τα μωρά μας, με τις απαραίτητες προφυλάξεις, δεδομένου ότι ακόμα ζούμε σε συνθήκες πανδημίας, στις οποίες προσαρμοζόμαστε.

Related posts

Τελικά 82.000 άνθρωποι «Άνοιξαν την Πόρτα»

ΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΕΣ, Έκθεση φωτογραφίας από το Photopolis Festival

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Μεγάλη Γιορτή στην Achaia Clauss – Το πρόγραμμα