Όλα στη φόρα…CDIVII

Ευχές για ένα όμορφο ανοιξιάτικο τριήμερο αγαπημένοι μου! Καλή Πρωτομαγιά να περάσετε!

Σε αναμονή της σύλληψης των δραστών της διάρρηξης του κοσμηματοπωλείου στο Μεσολόγγι. Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία είναι ένα βήμα πριν την σύλληψη τους. Ομάδα κακοποιών που σε δέκα μέρες “χτύπησαν” 3 κοσμηματοπωλεία στην πόλη. Είναι γεγονός ότι πλεόν η θρασύτητα τους έχει υπερβεί τα όρια και το να διαφυλάξεις την περιουσία σου είναι πλέον δύσκολο.

Και μέσα σε όλη αυτή την παρανομία και εγκληματικότητα στην πόλη του Μεσολογγίου, έχεις και τους θρασύτατους Ρομά που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Περπατάς αμέριμνος στους δρόμους και αν είσαι άτυχος και από απέναντι έρχεται ομάδα Ρομά είναι βέβαιο ότι θα “ασχοληθούν” με εσένα. Όπως επίσης συγκεκριμένοι Ρομά, οδηγοί αυτοκινήτων με τέρμα τα ντεσιμπέλ, δεν σταματούν ούτε στο κόκκινο φανάρι στο νοσοκομείο. Θεωρρούν ότι οι δρόμοι και γενικά η πόλη τους ανήκει!

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, το 1ο ΚΔΑΠ Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ειρήνη Τριανταφύλλου», διοργανώνει ποδηλατοβόλτα για όλες τις ηλικίες, μικρούς και μεγάλους. Η δράση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά πραγματοποιείται με σκοπό την αναψυχή και την ανάδειξη της αγάπης μας προς το ποδήλατο. Η διαδρομή, έχει αφετηρία και τερματισμό το 1ο ΚΔΑΠ «Ειρήνη Τριανταφύλλου», θα ξεκινήσει στις 18.30, έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα και κάνει έναν μικρό δεξιόστροφο κύκλο περνώντας από το κέντρο της πόλης όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη. Η ποδηλατοβόλτα είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη που γιορτάζει και καθημερινά μέσω των γονιών της δείχνει την μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά.

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση με πλήθος συμμετεχόντων που θα διαγωνιστούν σε μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος της λιμνοθάλασσας. Πρόκειται για το πρώτο Multisport Festival του 2023 με την ονομασία «MESSOLONGHI EXPERIENCE – ΤΡΙΑΘΛΟ ΖΩΗΣ» που θα διεξαχθεί στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 υπό τη συνδιοργάνωση του  Κολυμβητικού Συλλόγου Επιλέκτων, της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφιερώνεται στη Δωρεά Οργάνων και στη διάδοση του μηνύματος: «ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ, ΔΩΣΕ ΖΩΗ».

Το πρόγραμμα του μεγάλου αυτού αθλητικού Φεστιβάλ περιλαμβάνει αθλήματα τύπου Olympic triathlon, Sprint triathlon, Aquathlon sprint, Sprint/Olympic triathlon relay, Children triathlon, Children aquathlon. Η μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή είναι αφιερωμένη σε ένα ιερό σκοπό και  στο πέρας της εκδήλωσης θα βραβευτούν ιδιαίτερα οι  οικογένειες των συνδημοτών μας που με μεγαλείο ψυχής,  παρά τον πόνο και την θλίψη,  που βίωσαν εξαιτίας της απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων,  βρήκαν το σθένος και το κουράγιο να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους. Η κίνηση αυτή αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ευχαριστιών προς την ιερή αυτή δωρεά που μέσα από την απώλεια έδωσε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας χαρίζοντας ζωή και ελπίδα.

Παρά τις άπειρες καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Μεσολογγίου (Open Mall ) μπήκε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία του. Σημεία των παρεμβάσεων του έργου επισκέφθηκαν χθες, 19 Απριλίου 2023, ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με τον νυν και τ. Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Πασιόπουλο και Βασίλη Σπυρόπουλο.


Το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Μεσολογγίου», συνιστά ένα εμβληματικό και σπουδαίο αναπτυξιακό έργο σύμπραξης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο σε μια άψογη συνεργασία η οποία είχε έντονα το κοινό χαρακτηριστικό της αμέριστης αγάπης και του ενδιαφέροντος για το έργο.


Το έργο πέραν της τεράστιας αισθητικής αναβάθμισης προσδίδει σημαντικές προοπτικές δραστηριοποίησης νέων επαγγελμάτων στον τόπο μας αλλά και την μεγάλη ευκαιρία υιοθέτησης σύγχρονων στρατηγικών συγκρότησης εμπορικών ταυτοτήτων (branding) που προωθούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αλλάζει προς τα καλύτερο ο τρόπος διαχείρισης των αποβλήτων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων. Προς τούτο επιστρατεύονται δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και μαζί με τους νέους, ειδικούς για τα Βιοαπόβλητα, καφέ κάδους βάζουν σε εφαρμογή το σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Μια μεγάλη ανάγκη για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση στη λειτουργία του Δήμου μας στο τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται διαχείριση απορριμμάτων αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο τρόπο! Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είναι από τους πρώτους στην Περιφέρεια που θα λειτουργήσει η συλλογή βιοαποβλήτων έχοντας έγκαιρα καταθέσει φάκελο σε πρόγραμμα ύψους 322.499,20 €.

Συνεχίζεται…

Related posts

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου