Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!

Του Βασίλη Μπρούμα

πρώην δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου

Φρικτό έγκλημα! Μαχαιριά κατευθείαν στην καρδιά της Ιερής Πόλης! Μεγάλη Τετάρτη, λοιπόν, δύο μόλις ημέρες πριν τη Σταύρωση του Χριστού, σταύρωσαν το Μεσολόγγι οι αντίχριστοι, οι «ανθέλληνες», για να είναι ο συμβολισμός ξεκάθαρος και να γίνει ο εξευτελισμός τους τέλειος, απέναντι σε ό,τι Ιερό του Έθνους και της Πατρίδας, απέναντι στους Εξοδίτες που θυσιάστηκαν ανήμερα των Βαΐων! Προέβησαν αδίστακτα στην απίστευτης αθλιότητας κυνική  ενέργεια, στο  απονενοημένο βήμα να τελειώσουν, να αποτελειώσουν την Πρωτεύουσα Ιερή Πόλη της Ελλάδας. 

Μέσα στο Πάσχα έφερε και ψήφισε αυτό το τερατούργημα για το Πρωτοδικείο, χωρίς να κάνει βήμα πίσω στους ακραίους σχεδιασμούς της με στόχο (και) την ισοπέδωση του Μεσολογγίου, να το θυσιάσει για μια φορά ακόμη σαν αρνί στο γόνατο, η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις τόσες αντιρρήσεις, αντιστάσεις και προειδοποιήσεις πολλών, αλλά και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Χωρίς επιχειρήματα απέναντι στην εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση σημείου προς σημείο ότι παραβιάζει γραπτούς και άγραφους κανόνες, αρχές και αξίες που αφορούν την  πρωτεύουσα και ιερή πόλη, απέρριψε τα πάντα με συνοπτικές διαδικασίες. 

Δεν γνωρίζω αν μπορεί να κατατεθεί σχετική ένσταση συνταγματικότητας ή νομιμότητας κ.λπ., σίγουρα όμως κατατίθεται ήδη ένσταση ανιστορικότητας, ανηθικότητας και αισχρότητας.  Αυτή η κατάπτυστη απόφαση, η αντικοινωνική αθλιότητα, η ιεροσυλία, η μνημειώδης υποβάθμιση του Μεσολογγίου, η απερίσκεπτη πράξη πολιτικής αλητείας και καταισχύνης,  έρχεται να γιγαντώσει τον πόνο, την οργή και τη θλίψη των κατοίκων της πόλης που πασχίζουν να πάρουν μια «ανάσα». 

Πρόκειται για την πιο άτιμη, απάνθρωπη, πιο εξοργιστική και πιο ντροπιαστική εθνικά εν καιρώ ειρήνης ενέργεια ως συνέπεια του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζεται  η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η συντριπτική οικονομικοπολιτική ισχύς των σημερινών εξουσιών στην Αιτωλοακαρνανία και την Ελλάδα γενικά,  καθιστά στα μάτια των πολλών πολιτών το Μεσολόγγι, την Ιερή Πόλη, εκτός παιχνιδιού. Έτσι, λοιπόν, και οι κυβερνώντες, παιδιά της «πιάτσας»,  δεν επενδύουν στην Ιστορία και την Ιερή Πόλη αλλά στην … «καπνόριζα» και την «Πόλη του Καπνού», στο «αγρινιώτικο». Αίσχος!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική τυμβωρυχία προκατόχων της σε βάρος μιας,  εξαιτίας τους, μισοπεθαμένης πόλης, τη στιγμή που ο δήμος – τάφος παραμένει επί χρόνια, επί δεκαετίες ανοχύρωτος, έντεχνα  παραδομένος στη μια τραγωδία μετά την άλλη. 

Οι Μεσολογγίτες, που εδώ και χρόνια δίνουν μάχες για να κρατήσουν την πόλη όρθια απέναντι σε συστηματικές και μεθοδευμένες πολιτικές που ευνοούσαν και ευνοούν ανοιχτά περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του Ιερού Συμβόλου της χώρας, δεν έχουν πλέον αυταπάτες. Σε ένα βαθιά διεφθαρμένο και άκρως διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό σύστημα, αντί να έχουν ληφθεί και να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του ιστορικού και ιερού χαρακτήρα της Πόλης με περισσότερες υποδομές και καλύτερη χρηματοδότηση, κάθε μέρα εδώ και χρόνια λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της υποβάθμισης και της απαξίωσης. Υφαρπάζονται διοικητικές υπηρεσίες, έδρες, οργανισμοί,  ΤΕΙ, Εφετείο, Νοσοκομείο, Εφορία, ΚΤΕΛ  και τώρα Πρωτοδικείο, και στην πρωτεύουσα όλα παραρτήματα! Και τίνος; ..Μέχρι να τα κλείσουν όλα. 

Είναι αυτή ελληνική κυβέρνηση, αναρωτιόμαστε. Ποιος μας λέει πως αύριο οι ίδιοι  δεν …θα καταργήσουν και τον ελληνικό εθνικό ύμνο, που έχει άμεση σχέση με το Μεσολόγγι, ακόμα και την ελληνική σημαία; Μπορεί, βέβαια,  να έχουν στο μυαλό τους κάτι καλύτερο, πιο σύγχρονο, χωρίς συμβολισμούς και παραπομπές στην Ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τέτοια. Άλλωστε με ξένες σημαίες κι άλλες ιδέες, αρχές κι αξίες  στην πραγματικότητα αρμενίζουν. 

Οι άθλιοι των Αθηνών και του  Αγρινίου, εσχάτως  και της Ναυπάκτου, οι αισχροί νεοδημοκράτες [ όπως και πασοκτζήδες και συριζαίοι (μη αυτονόμηση του νοσοκομείου) παλαιότερα ] το τελείωσαν, το αποτελείωσαν το Μεσολόγγι. 

 Σε πείσμα όλων αυτών των πολιτικών τεράτων θα επιμείνουμε να υπενθυμίζουμε στους πάντες και να επικαιροποιούμε το νόημα στη σχέση του έθνους μας με τα ερείπιά του, τα ιερά του, η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα συγκρότησής μας. 

Στόχος τώρα να ακυρωθεί με κάθε τρόπο αυτό το ανοσιούργημα, αυτό το αίσχος. Γιατί αν σωθεί το Μεσολόγγι, υπάρχει ελπίδα! Μόνο που, μέχρι τότε, χωρίς πλήρες και αυτόνομο [όχι παράρτημα]  νοσοκομείο, χωρίς ΤΕΙ, χωρίς  Πρωτοδικείο κ.λπ. ξεσπιτωμένα, εσωτερικοί μετανάστες, θα φύγουν κι άλλα πολλά παιδιά του και νέοι επιστήμονες.  Όταν μια χώρα «φτύνει» την Ιερή της Πόλη, τι συμπέρασμα να βγάλει η νεολαία και οι πολίτες της; 

Τα χέρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αδιόρθωτη, κοινωνικά κανιβαλική πολιτική του,  κι όσων ψήφισαν αυτό το νομοσχέδιο είναι βαμμένα με «αίμα». Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης,  Θανάσης Παπαθανάσης: Φυσικά και μη ευπρόσδεκτοι στην Ιερή Πόλη. Για τις επαίσχυντες εγκληματικές πράξεις τους θα τους συνοδεύει το παντοτινό ανάθεμα και η αιώνια καταισχύνη. Αργά ή γρήγορα θα ζουν ταπεινωμένοι, απομονωμένοι, φέροντας για πάντα τη ρετσινιά του προδότη του Μεσολογγίου και όχι μόνο. Μαζί και με άλλους προδότες που δεν έχουν παΐδι ίσιο.  Μα τον Άγιο Παΐσιο!

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην Ιερή Πόλη! Την έθαψαν όσο  ακόμα πιο βαθιά μπορούσαν. Ξέχασαν, όμως, κάτι πολύ σημαντικό:  πως «το Μεσολόγγι είναι σπόρος» (Ντίνος Χριστιανόπουλος). 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! 

Related posts

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision