Κάποιοι,  πρώτα, βάζουμε τη λέξη «άνθρωπος» πριν τη λέξη «ιατρός». 

Υπηρετώ το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου επί πέντε έτη. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2018 -2022), ιδίως το τμήμα των ΤΕΠ, και επιπλέον για το τρέχοντα έτος, εφημερεύοντας τους τελευταίους τρεις μήνες (Ιανουάριο – Μάρτιο 2023). Δυστυχώς , έχω να αντιμετωπίσω τις παρασκηνιακές προσπάθειες κάποιων ή κάποιου, να μην  συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πόλη μας. 

Το χρονικό: Γνωρίζοντας εκ των έσω τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου και έπειτα από επικοινωνία με το Διευθυντή μου και το Διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Δ. Καρατζογιάννη, μου ζητήθηκε να συνεισφέρω με μερικές εφημερίες, και κάνοντας όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες με την υπηρεσία, ξεκίνησα να προσφέρω πάλι στο νοσοκομείο μας. 

Η προσφορά μου στο νοσοκομείο, κάνοντας 2ήμερες ή 3ήμερες εφημερίες, αφού η οργανική μου θέση είναι στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο αλλά και πολύτιμες ώρες ξεκούρασης, ούτε εφημερίες,  με μόνο 2 άτομα στον αμιγώς παθολογικό τομέα, όπως και άλλοι συνάδελφοι, καταφέραμε να αποτρέψουμε την κακία και τη μισαλλοδοξία που διακατέχει κάποιους ανθρώπους. Δυστυχώς, επικράτησαν οι τελευταίοι.

Θέλω οι λήπτες υπηρεσιών  υγείας, δηλαδή οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη παύση δεν ήταν επιλογή μου, καθώς κάποιοι «συνάδελφοι» έβαλαν τα «μέσα» τους , για τους δικούς τους λόγους, άγνωστους προς εμένα, ώστε να «με παύσουν» από το νοσοκομείο μας, την ώρα που όλη η περιοχή «Φωνάζει» για την υποστελέχωση και την εξαθλίωση των παροχών υγείας στην περιοχή μας. 

Εγώ από την πλευρά μου, με την αγάπη που ασκώ το επάγγελμά μου, με την αγάπη για τον τόπο μου και με μέλημα «πρώτα ο άνθρωπος» (ασθενής), θα συνεχίσω όπως μπορώ να βοηθώ τον τόπο μας. 

Κάποιοι θέλουμε να βοηθήσουμε να μην κλείσει το νοσοκομείο μας, αλλά δεν μας αφήνουν, οι κατά τα άλλα άνθρωποι του τόπου μας. Παρά τις προσπάθειές τους, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις δυνάμεις μας για το/στο  νοσοκομείο. Ότι και να κάνουν!!!

Κάποιοι,  πρώτα, βάζουμε τη λέξη «άνθρωπος» πριν τη λέξη «ιατρός». 

Γεώργιος Κ. Ρήγας

Τελειόφοιτος Ειδικευόμενος Παθολογίας

Related posts

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για τα χωριά του Αράκυνθου

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για την εορταστική περίοδο του Πάσχα – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές