Ναυάγιο της Ζακύνθου: Γρίφος το άνοιγμα της παραλίας – Διίστανται οι απόψεις των επιστημόνων

Έναν δυσεπίλυτο γρίφο καλούνται να λύσουν μέσα στον επόμενο μήνα οι αρμόδιοι φορείς που είναι υπεύθυνοι για μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου, το Ναυάγιο της Ζακύνθου.


Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις η παραλία θα μείνει κλειστή για τους επισκέπτες καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κατολισθήσεων, όπως υπήρξε το 2018 όταν και τραυματίστηκαν 7 άτομα, ενώ κατολίσθηση είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Οι απόψεις των επιστημόνων για το εάν πρέπει να τοποθετηθούν μέσα αντιστήριξης που  θα συγκρατούν τους ετοιμόρροπους βράχους διίστανται, δημιουργώντας έναν γρίφο για το τι θα γίνει την τουριστική περίοδο που ξεκινά σε περίπου ένα μήνα, όταν και αναμένονται χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη παραλία. Κάποιοι εκτιμούν ότι πρέπει να γίνουν εργασίες, κυρίως στοχευμένες, άλλοι όμως επιμένουν ότι καμία εργασία δεν μπορεί να γίνει γιατί θα αλλοιώσει τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Σήμερα, το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το Ναυάγιο και στη συζήτηση θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο κ. Λέκκας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σταύρος Κακολύρης, ανέφερε: «Με αφορμή τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις που προέκυψαν από τα έγγραφα του προέδρου του ΟΑΣΠ για τα μέτρα πρόσβασης και την ασφάλεια στον όρμο του Ναυαγίου θεωρώ ότι θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ενημερωμένο επίσημα από τα χείλη του ίδιου του καθηγητή και για αυτό την Τρίτη ο κ. Λέκκας θα μας εξηγήσει τα φαινόμενα στον Όρμο μετά από το αίτημα που έκανε και ο κ. Κασσιμάτης να παρευρίσκεται ο κ. Λέκκας. Σκοπός μας είναι το Ναυάγιο να ανοίξει με μέτρα ασφαλείας. Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον υπουργό Τουρισμού, ώστε να του πούμε τις απόψεις μας γύρω από το θέμα. Σύντομα, ο Δήμαρχος μετά το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει επικοινωνία με τον κ. Κικίλια».

Related posts

Τα έθιμα του κερκυραϊκού Πάσχα αναβιώνουν στο αεροδρόμιο του νησιού

Πέντε χρόνια φυλάκιση στην τέως εισαγγελέα Κέρκυρας για τις χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Κέρκυρα: 35χρονη τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό