Τα έθιμα του κερκυραϊκού Πάσχα αναβιώνουν στο αεροδρόμιο του νησιού

Μια ιδιαίτερη γιορτή έχουν στήσει οι Κερκυραίοι στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», με σκοπό να μπούν οι αφιχθέντες από το εξωτερικό στο πνεύμα των ημερών.

Τα έργα ανακατασκευής του αεροδιαδρόμου ολοκληρώθηκα και τα αεροσκάφη προσγειώνονται σε ένα αερολιμένα αντάξιο των προσδοκιών των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Ο Κωνσαντίνος Βήλος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport εξηγεί ότι το 2023 δέχθηκαν 3,7 εκατ. επιβάτες αριθμό ρεκόρ για το νησί, όταν το 2016 ήταν 2, 7 εκατ. επιβάτες. Το αεροδρόμιο συνδέεται με 33 χώρες και 106 προορισμούς και όπως η εταιρεία προσδοκά για το 2024 να φτάσει τα τέσσερα εκατ. επισκέπτες και αισιοδοξεί ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί, αναφέρει ο κ. Βήλος.

Στην αίθουσα αφίξεων 1.500 τουρίστες από την Βρετανία δοκιμάζουν το παραδοσιακό ποτό κουμ-κουάτ και ακούνε ελληνικούς ήχους από την φιλαρμονική, ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα παίρνοντας μια πρόγευση από το Κερκυραϊκό Πάσχα. Αυτό επεκτείνεται και στα 14 αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η Fraport και στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα σε κάθε γωνιά του κόσμου, για να επισκεφτούν την Κέρκυρα και την Ελλάδα.  

Τα αεροδρόμια είναι η πύλη εισόδου για εκατομμύρια ανθρώπους και η πρώτη εικόνα που τους προδιαθέτει για το διάστημα των διακοπών τους. Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Βήλο, «είναι οι πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος».

Related posts

Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά – Παρακολουθούμε το φαινόμενο, λέει ο Λέκκας

Πέντε χρόνια φυλάκιση στην τέως εισαγγελέα Κέρκυρας για τις χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Κέρκυρα: 35χρονη τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό