Όλα στη φόρα…CCCXV

Αγαπημένοι μου αναγνώστες σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον φονικό σεισμό. Πόλεις ισοπεδωμένες, εγκλωβισμένοι, απόγνωση, θρήνος. Ξεπέρασαν το θλιβερό ορόσημο των 20.000 οι νεκροί των σεισμών σε Τουρκία και Συρία. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 50.000 νεκρούς.

Με χιλιάδες κτίρια να έχουν μετατραπεί σε ερείπια σε δεκάδες πόλεις στην Τουρκία και τη Συρία από τον σεισμό της Δευτέρας, αξιωματούχοι λένε ότι θα περάσουν χρόνια μέχρι τα τοπία των δρόμων σε αυτές τις πληγείσες περιοχές να μοιάζουν με τον παλιό τους εαυτό.

Η Ελλάδα έστειλε την πρώτη αποστολή για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, με υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία.


Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που βρέθηκε στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας, διαθέτοντας δύο ομάδες έρευνας και διάσωσης, που συνδράμουν από την πρώτη στιγμή τις επιχειρήσεις στην περιοχή που υπέστη βιβλική καταστροφή από τον φοβερό σεισμό, και η ελληνική αποστολή έχει ανασύρει μέχρι στιγμής πέντε ανθρώπους ζωντανούς από τα ερείπια, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Βλέποντας τις στιγμές διάσωσης από τους Έλληνες, δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που ευχαριστούν την Ελλάδα για την άμεση βοήθεια. Ένα από τα σχόλια που ξεχώρισαν έγινε κάτω από ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις οποίες αναφερόταν στις ομάδες διάσωσης.

«Ένα βράδυ ήρθαν ξαφνικά για βοήθεια», έγραψε ένας Τούρκος, παραφράζοντας τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μπορούμε και θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν υπάρχουν σύνορα στο θέμα της αλληλεγγύης και από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον Τούρκικο λαό.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου παλλαϊκή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στις 12:00 η ώρα και πορεία στην κεντρική πλατεία! Όλοι μαζί να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα με την παρουσία μας. Η συνεχιζόμενη και συστηματική υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με απώτερο στόχο το κλείσιμό του είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας και η ανακοπή της εξαρτάται άμεσα από τη δυναμική αντίδραση των κατοίκων της πόλης, με την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης!

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας συμμετέχουσα στην γενικότερη προετοιμασία για τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων (200) ετών από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων, για να τιμήσει την επέτειο αυτή, που αποτελεί ορόσημο για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Τα Εγκαίνια των ανακαινισμένων Γραφείων της Μητρόπολης στην πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 11:00 το πρωί, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Δαμασκηνός. Τα γραφεία της Μητρόπόλης στην πόλη βρίσκονται στην οδο Καραϊσκάκη 20 (1ος όροφος) κοντά στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Συνεχίζεται…

Related posts

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!