Όλα στη φόρα…CCCXI

Ζεστές καλημέρες σας εύχομαι, παρόλο που έπιασε χιονιάς!

Πολύ σημαντικό αγώνα δίνει σήμερα το απόγευμα στις 5 η ώρα, η ομάδα της καρδιάς μας ο Τρικούπης. Όλοι στο γήπεδο λοιπόν να συμπαρασταθούμε στην ομάδα μας!

Η πλατεία απέναντι από το νοσοκομείο λέγεται πλατεία Λυκούδη. Ο Ιωάννης Λυκούδης ήταν σημαντικός Έλληνας ιατρός του 20ου αιώνα. Είχε διατελέσει και δήμαρχος της πόλης του Μεσολογγίου. Ακόμη και σήμερα ζουν άνθρωποι στο Μεσολόγγι που θυμούνται ότι ο ιατρός Ιωάννης Λυκούδης, όχι μόνο δεν έπαιρνε χρήματα από τους φτωχούς ασθενείς του αλλά με δικό του σημείωμα οι ασθενείς αυτοί έπαιρναν τα φάρμακα τους από το φαρμακείο, πληρώνοντας αργότερα ο ίδιος τον λογαριασμό. Αλλά και οι συμπατριώτες του τον τίμησαν εκλέγοντάς τον δύο φορές στην θέση του Δημάρχου του Μεσολογγίου, από το 1952 έως το 1959. Μήπως θα έπρεπε να τοποθετηθεί, προτομή του γιατρού Λυκούδη στην πλατεία που έχει το όνομα του, απέναντι από το νοσοκομείο ;

Έφυγε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε ηλικία 82 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του «Υγεία». Είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά είχε πολλά προβλήματα υγείας. Κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια. Στο Τατόι θα γίνει η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών.


Μετά από τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό το πρωί της τετάρτης, αποφασίστηκε ο τέως βασιλιάς να κηδευτεί ως ιδιώτης και όχι δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού Κράτους.
Αυτό έχει φέρει ποικίλες αντιδράσεις από μερίδα πολιτών, αλλά και πολιτικών προσώπων, που υποστηρίζουν πως ένας πρώην αρχηγός κράτους και τέως βασιλιάς επιβάλλεται να κηδευτεί με τιμές, ενώ υπάρχουν και πολλοί άλλοι που ισχυρίζονται το αντίθετο, υπενθυμίζοντας τη δράση του Κωνσταντίνου ως βασιλιά.


Ο φυσικός θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κλείνει ολοκληρωτικά και σε φαντασιακό επίπεδο τον κύκλο της μοναρχίας στην Ελλάδα. Και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει αυτός ο κύκλος δεν ήταν άλλος από την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση να ταφεί ως απλός ιδιώτης. Και αυτό διότι η αντιπολίτευση θα παρακαλούσε να του αποδοθούν τιμές πρώην αρχηγού κράτους (κάτι που πιθανόν να δικαιούνταν τυπικά από την ελληνική ιστορία και ουσιαστικά από τη μεγαλοψυχία μιας εδραιωμένης και ισχυρής δημοκρατίας όπως είναι η δική μας που μετράει περίπου μισό αιώνα ζωής).

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση, δυστυχώς, θα ήταν η ευκαιρία δυνάμεων του λαϊκισμού και του δηλητηριασμού της δημόσιας σφαίρας, να εκφέρουν διχαστικό λόγο και να διχάσουν για άλλη μια φορά.

Τελικά κάποιοι φοβούνται ακόμα και τα φαντάσματα, ή ψάχνουν ευκαιρία να ρίξουν χολή ;

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το κτίριο που θα στεγασθούν τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο και επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, που, όταν ολοκληρωθεί, θα προσφέρει την δυνατότητα καλύτερης ανάπτυξης και οργάνωσης του διοικητικού μηχανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όλοι έχουμε δει παιχνίδα γνώσεων στην τηλεόραση. Ας δούμε πόσο καλές γνώσεις έχετε αγαπημένοι μου αναγνώστες!

Οι απαντήσεις θα έχουν και ονοματεπώνυμο! Σύντομα έρχονται ερωτήσεις με … ροζ περιεχόμενο!

Νέες ανακοινώσεις υποψηφιότητας για τις επερχόμενες εκλογές. Ανακοίνωσε ο Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Βασίλης Μπρούμας και ο Λευτέρης Σιαπλαούρας. Για να δούμε αν θα ανακοίνωσουν και άλλοι υποψηφιότητα! Ακούγονται και άλλα ονόματα αλλά μόνο αν ανακοινωθούν επίσημα θα σας πω. Βέβαια να δούμε ποιοι θα πάνε στο πρωτοδικείο να καταθέσουν την υποψηφιότητα του συνδυασμού τους. Τότε θα ξέρουμε επίσημα ποιοι θα ριχτούν στην μάχη των εκλογών!

Συνεχίζεται…

Related posts

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου