Όλα στη φόρα…CCCIV

Ζεστές καλημέρες, εύχομαι σε όλους σας.

Η πόλη του Μεσολογγίου υποδέχτηκε χθες τον νέο Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό. Την υποδοχή και την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνό παρακολούθησε χθες το απόγευμα πλήθος κόσμου που είχε συρρεύσει στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου προκειμένου να υποδεχτεί το νέο Ιεράρχη. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης έφτασε στην πόλη του Μεσολογγίου στις 16:00 οπου τον υποδέχτηκαν στην Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη ο δήμαρχος Κώστας Λύρος, βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και φορείς του δήμου Μεσολογγίου.Η πομπή έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στης 17.00 το απόγευμα όπου έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ.κ Δαμασκηνού ενώ οι πιστοί που βρίσκονταν στην είσοδο του Ναού υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτη με χαρά και ενθουσιασμό.Μετά την τελετή ο Μητροπολίτης δέχτηκε τις ευχές του κόσμου ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του λειτουργία ως Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας στην Ιερά Μητρόπολη Αγίου Σπυρίδωνα.

Εύχομαστε ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο αναλαμβάνετε. Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, η εκκλησιαστική σας εμπειρία και ιδίως το έργο σας, είναι η εγγύηση για μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, όπως λέει το πρόγραμμα από το γραφείο τύπου Δήμου Αγρινίου, τελετή ενθρόνισης! Όποιον και αν ρώτησα, κανείς μα κανείς δεν έχει ακούσει να γίνεται δεύτερη ενθρόνηση! Μια φορά γίνεται η ενθρόνηση Μηροπολίτη και γίνεται στον Μητροπολιτικό Ναό της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας, που είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας Μεσολογγίου. Για ποιο λόγο ανακοινώνεται δεύτερη ενθρόνηση σε άλλη πόλη της Μητρόπολης κανείς δεν ξέρει! Μάλλον ξέρουν μόνο αυτοί που το οργάνωσαν και μόνο αυτοί ξέρουν σε τι αποσκοπεί!

Έχω την αίσθηση ότι οι φανατικοί της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας έχουν βάλει το χεράκι τους και σίγουρα δεν έχουν πάψει να ονειρεύονται την διχοτόμηση. Το μέλλον θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι για την μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας!

Συνεχίζεται…

Related posts

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου