Όλα στη φόρα…CCCI

Να έχετε μια υπέροχη μέρα, γεμάτη αισιοδοξία, χαμόγελο και υπέροχες στιγμές!

Σήμερα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 22 και ώρα 18:30 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση για τα παιδιά που δώρισαν ζωή με το θάνατό τους με τίτλο  «Το όνομά μου είναι Ζωή». Μια τιμητική εκδήλωση που πραγματικά αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή. Είναι από τις φορές που δεν υπάρχουν κυριολεκτικά λόγια για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο ψυχής των γονιών που στην δυσκολότερη στιγμή της ζωή τους, την ώρα που δέχονται ένα τεράστιο χτύπημα, να παίρνουν μια τέτοια απόφαση.

Οσο η λέξη «καταγγελία» αντιμετωπίζεται ως ρουφιανιά, υπερβολή και γραφικότητα ή όσο προκαταλαμβάνεται ως μια τρύπα στο νερό αφού «σιγά, μωρέ, ποιος θα ασχοληθεί». Το αποδεικνύει η φρικώδης υπόθεση του Κολωνού και του Αγρινίου, σοκάροντας πολλούς και μόνο με τη διαπίστωση ότι, ναι, το βαθύ σκοτάδι μπορεί να υπάρχει σε ένα «κανονικό» παντοπωλείο στο οποίο είναι «κανονικό» να σφουγγαρίζει ένα κοριτσάκι αντί να είναι στο σχολείο, καθώς το επιβλέπει ένας «κανονικός» οικογενειάρχης, που ψηφίζει, φωτογραφίζεται με πολιτικούς, έχει social media, χαμογελάει, καλημερίζει τη γειτονιά. Θα είναι πάντα πολύ αργά (για κάθε θύμα σε κάθε υπόθεση) όσο δεν εκπαιδεύονται οι ίδιοι οι πολίτες.

Το χειρότερο  για την ελληνική κοινωνία δεν είναι αυτά που έχουν γίνει – και τα πήρε το ποτάμι ή αν δεν τα πάρει όλα, θα πάρει τα περισσότερα. Είναι το πού πάει αυτή η κοινωνία. Αυτό το είναι το ζήτημα. Και αν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, με τα σάπια πόδια που τη στηρίζουν…

Το Αγρίνιο λοιπόν στο επίκεντρο των δραματικών εξελίξεων. Ο Μίχος,αγρινιώτης, εξέδιθε και βίαζε 12χρονο κοριτσάκι, ο Κραβαρίτης, αγρινιώτης, ασελγούσε σε 4χρονο αγοράκι. Χθες στο δικαστήριο Αγρινίου υπήρχε υπόθεση παρενόχλησης ανηλίκων από ένα ντελιβερά πάλι στο Αγρίνιο. Μωρέ τι έχετε πάθει εκεί στο Αγρίνιο;

Ο ποιητής Φανφάρας με τα εκκεντρικά ποιήματα έδινε τη σωστή δόση τρέλας στην ταινία, «Ξύπνα Βασίλη», που μόλις δύο χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας περιέγραφε τα πολιτικά ήθη της εποχής. Τα «μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια» ωστόσο του ποιητή Φανφάρα, αλλά και το «σκοτάδι πίνω για πιοτό, πω πω πω, πω πω πω» ήταν οι στίχοι που σκορπίζουν γέλιο μέχρι και σήμερα. Κυριολεκτικά μέχρι και σήμερα σκορπούν γέλιο τα… κοράκια!


“Αυτογνωσία” είναι όρος που χρησιμοποιείται στην ψυχολογία για να περιγράψει τις πληροφορίες που αντλεί ένα άτομο όταν βρίσκει μια απάντηση στην ερώτηση “Πώς είμαι;”, “Ποιος είμαι;”

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια μάστιγα της εποχής μας. Η σωστή πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία   έχουν τεράστια σημασία για ένα καλό αποτέλεσμα. Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Αιτωλικού, θα λάβει χώρα μια σημαντική επιστημονική ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Δήμαρχε Μεσολογγίου, πολύ καλά έκανες και τοποθέτησες 100 νέους κάδους για την ανακύκλωση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση στους δημότες για την χρησιμότητα των κάδων ανακύκλωσης. Δυστυχώς ποτέ δεν υπήρξε μια καμπάνια ενημέρωσης για να καταλάβουμε όλοι το νόημα της ανακύκλωσης. Η οικολογική συνείδηση και η οικολογική παιδεία δεν είναι κάτι που ο καθένας από εμάς καλό είναι να έχει, αλλά κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να αναπτύξουμε. Μία από τις πλευρές της οικολογικής συνείδησης είναι και η ανακύκλωση. Η ανακύκλωση δεν αποτελεί καινούρια ιδέα η λύση. Αλλά το θέμα είναι αν γνωρίζουμε όντως πώς να ανακυκλώνουμε ή αν μας ενδιαφέρει πραγματικά.

Η κεντρική πλατεία, Μάρκου Μπότσαρη στο Μεσολόγγι, άρχισε πλέον να παίρνει μορφή. Όπως μάθαμε θα είναι για άλλη μια χρονιά το επίκεντρο των Χριστουγενιάτικων εκδηλώσεων και με πολύ διαφορετικό στολισμό φέτος. Για να δούμε τι θα δούμε!

Προς Μαρία Σαλμά αντιπεριφερειάρχη. Στην παραλία της Τουρλίδας υπάρχει το seatruck. Τελειώνει ο Οκτώμβρης και θα αρχίσουν οι άσχημες καιρικά μέρες. Δεν είναι κρίμα αυτή η τόσο πολύ σημαντική και χρήσιμη κατασκευή να καταστραφεί από τον καιρό; Αποθηκεύστε την τώρα, ώστε του χρόνου να είναι πάλι χρηστική. Κρίμα να είναι στο έλεος του καιρού.

Στο Μεσολόγγι για την τρίτη αγωνιστική της Elite League ο Χαρίλαος Τρικούπης θα αντιμετωπίσει στο ΔΑΚ Μεσολογγίου στις 17:00 την Φιλαθλητική Ένωση Αθλοπαιδιών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα της καρδιάς μας!

Χαμογελάστε γιατί χανόμαστε! 

Συνεχίζεται…

Related posts

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πρόσωπο με πρόσωπο