Εκδρομή στην Πάτρα: Ένας «μεσάζων» προορισμός που γίνεται άνετα star

Στον δρόμο για Κεφαλονιά, Ιθάκη ή Ζάκυνθο, μένεις για λίγες ώρες στην Πάτρα. «Καλά είναι κι εδώ» μονολογείς, μέχρι να σε πάρει το πλοίο και να σε πάει στα νησιά του Ιονίου. 

Το καλοκαίρι πέρασε και μάζεψες απίστευτες εμπειρίες από τα νησιά. Γιατί να μην εξερευνήσεις μέσα στη χρονιά και τον προορισμό που πάντα στα σχέδιά σου είναι μεταβατικός; Η Πάτρα, που καθ’ όλη τη διάρκεια του Τριωδίου δέχεται μασκαρεμένους και μη επισκέπτες, είναι ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή και κάθε τύπο ανθρώπου. Είτε με σύντροφο είτε με φίλους, μπορείς να επισκεφθείς ανά πάσα στιγμή την πόλη που παραμένει πάντα νεανική λόγω και του φοιτητόκοσμού της.

Ας δούμε λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις στην Πάτρα, μέσα σε ένα διήμερο.

  1. Να χαλαρώσεις

Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν προορισμό που βρίσκεται μόνιμα σε κίνηση. Φοιτητές πηγαινοέρχονται από τις περιοχές καταγωγής τους και τουρίστες σχεδιάζουν τη νέα τους ταξιδιωτική περιπέτεια. Ειδικά αν δεν την επισκεφτείς κατά τη διάρκεια των Αποκριών, η Πάτρα μπορεί να σου προσφέρει την εικόνα μιας μικρής πόλης, σχεδόν αυτόνομης από τη χώρα. 

Ένας κόμβος μικρότερης κλίμακας από αυτόν της Αθήνας, που περιτριγυρίζεται μόνο από σημαντικούς προορισμούς. Τα ξενοδοχεία στo κέντρο της Πάτρας βρίσκονται παντού, προς εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών. Η χαλάρωση έρχεται μέσα από την περιήγηση και την ανακάλυψη αυτού του μικρού κόμβου, και της ανεξάρτητης καθημερινότητάς του.

  1. Να την κάνεις «ορμητήριο»

Αν δεν θέλεις να χαλαρώσεις, αλλά να ζήσεις μία νέα περιπέτεια, η Πάτρα είναι ο προορισμός που μπορεί να σε εξυπηρετήσει κι εδώ. Βάζεις κάτω την πυξίδα και ανακαλύπτεις: Καλάβρυτα, Δελφούς, Ναύπακτο, Αρχαία Ολυμπία. Εσύ επιλέγεις κατεύθυνση, εσύ επιλέγεις και την περιπέτεια. 

Κάθε ένας από τους παραπάνω προορισμούς έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να «μπλέξεις» με ιστορία, η Πάτρα έχει γύρω τις κι άλλους, περιπετειώδεις προορισμούς: τον ποταμό Λάδωνα για κανό ή ράφτινγκ, το Σπήλαιο των Λιμνών στην Καστριά, και το Δάσος Στροφιλιάς, το μεγαλύτερο δάσος κουκουναριάς σε όλη την Ελλάδα. Είπαμε οι επιλογές είναι ανεξάντλητες.

  1. Να τη γιορτάσεις

Η πιο γιορτινή της περίοδος είναι αναμφίβολα η αποκριάτικη. Τα ξενοδοχεία στην Πάτρα είναι πλήρως προετοιμασμένα για το πάρτι μασκέ διαρκείας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, οπότε δεν έχεις παρά να τα εμπιστευτείς για την άνεσή σου. Το θεαματικό κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου είναι ένα event που δεν μπορεί να χάσει κανείς.

Ο προορισμός που συχνά προσπερνούμε, μπορεί να μας προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες, ανάλογα με το τι ψάχνουμε. Είτε αυτό είναι η περιπέτεια, είτε είναι η χαλάρωση, η Πάτρα αποτελεί εγγύηση.

Related posts

Έξι συλλήψεις και συνολικά δέκα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα

Τροποποιήσεις κυκλοφορίας στον δρόμο της Τουρλίδας

Πάτρα: Ο Δήμος καλεί για μια ακόμα φορά τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να τα καθαρίσουν