Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εξωσωματική

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πρωτοποριακή μέθοδος που έχει χαρίσει την οικογενειακή ευτυχία σε αμέτρητα ζευγάρια που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται από εξειδικευμένο μαιευτήρα και περιλαμβάνει την τεχνητή γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπερματοζωάριο του άνδρα, εργαστηριακά σε προστατευμένο περιβάλλον και στη συνέχεια την επανατοποθέτησή της βλαστοκύστης στη μήτρα της μητέρας για να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη.

Ο χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος δρ. Ελευθέριος Αναστασάκης είναι μαιευτήρας στο Ιασω, αλλά πραγματοποιεί και εξωσωματική στο Ναυτικό νοσοκομείο, καθώς διαθέτει την εμπειρία και την εξειδίκευση να σας καθοδηγήσει και να φέρει εις πέρας αυτή την τόσο απαιτητική αλλά όμορφη διαδικασία που θα ολοκληρώσει την ευτυχία σας ως ζευγάρι.

Για τη διαδικασία

Η εξωσωματική απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδιά. Συνήθως η δυσκολία έγκειται σε διάφορες ιατρικές ή άλλες κλινικές καταστάσεις, όπως γυναίκες με προβλήματα στις σάλπιγγες ή άνδρες με χαμηλό αριθμό ή κινητικότητα σπερματοζωαρίων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) προσφέρει μια ευκαιρία να γίνουν γονείς τα ζευγάρια που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα βιολογικά συγγενές παιδί.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση (In Vitro Fertilisation) τα ωάρια αφαιρούνται από την ωοθήκη και αναμειγνύονται με το σπέρμα σε ένα δίσκο Petri (από εκεί βγαίνει και η ονομασία “in vitro” που στα λατινικά σημαίνει “σε γυαλί”). Μετά από περίπου 40 ώρες, τα ωάρια εξετάζονται για να διαπιστωθεί εάν έχουν γονιμοποιηθεί από το σπέρμα και διαιρούνται σε κύτταρα. Αυτά τα γονιμοποιημένα ωάρια (έμβρυα) τοποθετούνται στη συνέχεια απευθείας στη μήτρα των γυναικών, παρακάμπτοντας έτσι τις σάλπιγγες και η διαδικασία της κύησης ξεκινάει από εκεί.

Με τη βοήθεια των ειδικών

Καθώς αυτή η διαδικασία απαιτεί υψηλή εξειδίκευση αλλά και προσεκτικά επιλεγμένο εργαστηριακό περιβάλλον, είναι σημαντικό να εμπιστευθείτε τους ειδικούς. Ο μαιευτήρας χειρουργός  γυναικολόγος, δρ. Ελευθέριος Αναστασάκης, αναλαμβάνει την εξωσωματική γονιμοποίηση στο ναυτικό νοσοκομείο αλλά και ως μαιευτήρας στο Ιασώ και έχει να επιδείξει πολυάριθμες επιτυχημένες κυήσεις και ευτυχισμένα ζευγάρια που απέκτησαν παιδί με τη βοήθειά του.

Related posts

Εργαστηριακοί Γιατροί Δυτικής Ελλάδας: “Αδυνατούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα ιατρεία μας”

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;