Όλα στη φόρα…CCVII

Καλημέρα, καλό μήνα σε όλο τον κόσμο με καλοκαιρινό καιρό!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kite Surf  που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ναύπακτο προσέλκυσε, αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. “Βούλιαξε” η Ναύπακτος και σίγουρα τονώθηκε η τοπική αγορά. 150 αθλητές από 39 χώρες συμμετείχαν στους αγώνες και μάλιστα υπήρχαν ομάδες οι οποίες είχαν έρθει από τις αρχές Σεπτεμβρίου στην πόλη για προπονήσεις. Παγκόσμια προβολή για την Ναύπακτο και είναι σίγουρο ότι τα οφέλη θα φανούν σύντομα για την πόλη της Ναυπάκτου.

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται,το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος θα ανακοινώσει τα ονόματα των Μητροπολιτών στις Μητροπόλεις που έχουν χηρέψει. Είναι 4 Μητροπόλεις, ανάμεσα τους και η δική μας. Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της για μη διχοτόμηση, ενω από πλευρά του Αρχιεπισκόπου υπάρχει η επιθυμία για διχοτόμηση. “Κοντός ψαλμός αλληλούια” λοιπόν…

Η Τροχαία Μεσολογγίου κάνει πολύ καλα΄την δουλειά της με τους ελέγχους της. Πολλές συλλήψεις αφορούν οδηγούς χωρίς δίπλωμα, άρα άκρως επικίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Τυχαίνει οι πιο πολλοί ασυνείδητοι, χωρίς δίπλωμα οδηγοί, να είναι από την ευπαθή ομάδα της κοινωνίας και τυχαίνει να είναι αυτοί που οδηγούν με μεγάλες ταχύτητες μέσα στην πόλη παραβιάζοντας κάθε νόμο του ΚΟΚ. Η Τροχαία κάνει την δουλειά της, αλλά από εκεί και πέρα τι γίνεται;

Το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου δίνει ρεσιτάλ στα πολιτιστικά δρώμενα. Οι εκδηλώσεις είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Εκεί που ακόμη δεν έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει είναι στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Μπήκε Οκτώβρης και δυστυχώς η εικόνα στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο τον Δήμο είναι αποκαρδιωτική.

Ο Πανελλήνιος Αεραθλητικός Αγώνας Γενικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Μεσολογγίου προσέλκυσε κόσμο από όλη την Ελλάδα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Το αεροδρόμιο Μεσολογγίου μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες με μεγάλη συμμετοχή. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια δεν επιτρέπει η Fraport που είναι υπεύθυνη, να πραγματοποιούνται αγώνες ή event για λόγους ασφαλείας. Είναι μια καλή ευκαιρία να στηρίξει ο Δήμος τις δράσεις του αεροδρομίου, με στόχο να τονωθεί και η αγορά της πόλης.

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο «Για την Σμύρνη». Στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου ο συνθέτης θα συνοδεύεται από μια ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών, η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», και η πολυμελής μικτή χορωδία «Μελωδοί», με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα. Επίσης θα υπάρξει συμμετοχή και από Μεσολόγγι στην συναυλία, με την φιλαρμονική Διονύσιος Σολωμός. Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Γενικό Φιλόπτωχο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκριμένα στα Κέντρα Ενοριακής Αγάπης -Συσσίτια Ενοριών Αθήνας, που παρέχουν καθημερινά μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Συνεχίζεται…

Related posts

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!