Όλα στη φόρα…CCIII

Αγαπημένοι μου αναγνώστες σας εύχομαι καλό μήνα με υγεία και ευτυχία!

Λίγες μέρες έμειναν για την ανακοίνωση της Ιερά συνόδου που αφορά το μέλλον της μητρόπολης μας. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η μητροπόλη Αιτωλοακαρνανίας θα παραμείνει ως έχει. Η μόνη αλλαγή που θα ανακοινωθεί θα είναι η μεταφορά του δήμου Θέρμου στην μητρόπολη Ναυαπκτίας και Αγίου Βλασίου.

Στις αρχές Οκτώβρη θα μάθουμε και το όνομα του νέου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας. Όνοματα ακούγονται στα πηγαδάκια και όλοι προέρχονται από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου. Η λογική λέει ότι ο διάδοχος θα πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος έχει γνώση της διοικητικής, οικονομικής, ποιμαντικής κατάστασης της μητρόπολης ώστε να συνεχίσει η λειτουργία της ομαλά. Να είναι αποδεχτός από τον κόσμο, να έχει ποιμαντικό έργο ώστε με συνεργασία με τους κληρικούς, με το κόσμο να κυλήσουν όλα ομαλά. Μακάρι ο Αρχιεπίσκοπος να λάβει υπόψη ότι η μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας έχει ήδη τον προσύγγελο της τον Αρχιμανδίτη Επιφάνειο ο οποίος είναι ο καταλληλότερος για την διαδοχή της θέσης του αγαπητού μας Μητροπολίτη Κοσμά.

Άρχισε να παίρνει μορφή το θεατράκι στο λιμάνι Μεσολογγίου. Εύχομαι οι υπεύθυνοι να έχουν σκεφτεί και το θέμα ασφάλειας του χώρου από τους ανεγκέφαλους που κατά καιρούς βανδάλιζαν το θεατράκι. Υπάρχουν και οι κάμερες ασφαλείας που μπορούν να αποκαλύψουν τους επίδοξους βάνδαλους.

Πλημμύρισε η πόλη από κόσμο που ήρθε να ακούσει τον Πλούταρχο και τα παιδιά του. Από νωρίς οι καφετέριες ήταν γεμάτες κόσμο από τις γύρω περιοχές. Ο Πλούταρχος και η οικογένεια του περιηγήθηκαν στην πόλη, ενθουσιάστηκαν για την ιστορία της και φυσικά απόλαυσαν και τοπικά προιόντα. Απλός, ευγενικός με τον κόσμο , απέδειξε γιατί όλοι τον λένε δικαιωματικά το καλύτερο παιδί!

Τι μπορεί να συνδέει το Μεσολόγγι με τα ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας; Μάλλον μια σχέση… αδελφοποίησης! Οι Μεσολογγίτες , σκηνοθέτης Λευτέρης Δακαλάκης μαζί με το μαέστρο Χρήστο Βλαχογιάννη, με το μουσικό σχήμα του Μεσολογγίου, “Armonia greca”, συμμετείχαν για δεύτερη φορά, στο Φεστιβάλ γκρεκάνικης μουσικής της Ιταλίας, “La notte della Taranta”, στο ελληνόφωνο χωριό Martano, με ένα πρόγραμμα από ελληνικά κλασικά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια Ελλήνων & Γκρεκάνων δημιουργών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στην Ιταλία και μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις λαϊκού πολιτισμού στην Ευρώπη. Η ελληνική απόστολή από την Ι. Π. Μεσολογγίου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο του Martano, Fabio Tarantino, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του σχήματος, μίλησε από καρδιάς για την αγάπη του για το Μεσολόγγι.

Συνεχίζεται…

Related posts

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!