Μήπως είσαι κι εσύ ΑΝΤΑΜΑ;

«Είναι Άνοιξη πια και δεν χωράει η πίκρα μέσα στο φως» Γ.Ρίτσος

Η δημοσιοποίηση των πρώτων δεκάδων υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της παράταξής μας σηματοδοτεί έμπρακτα την έξοδο από τη μοιρολατρία, την πίκρα και την απογοήτευση τού «δεν γίνεται τίποτα», «τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει σ’ αυτόν τον δήμο» και την ανάληψη σχετικής δράσης. Αποτελεί, επίσης, παράδειγμα για το πώς φτιάχνεται το καινούργιο, σηκώνοντας μανίκια και όχι τα χέρια ψηλά μπροστά στα όποια δύσκολα. Με τα μάτια και τα’ αυτιά μας ανοιχτά στον διάλογο του παρόντος με το παρελθόν και το μέλλον. Όλοι εμείς που συστρατευόμαστε, κοιτώντας πέρα από τη μύτη μας, δεν σημαίνει ότι απαρνιόμαστε τη μύτη μας, ούτε κανένα άλλο άκρο μας.

Υπάρχει ήδη μια μεγάλη, δυνατή δημοτική ομάδα έργου, που με την καθοδήγηση του δοκιμασμένου, έμπειρου, έντιμου, ικανού και αποτελεσματικού οραματιστή αυτοδιοικητικού, υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, έχει ΄΄κατέβει στο γήπεδο΄΄ για να ΄΄παίξει μπάλα΄΄. Να κρατήσει άμυνα, να επιτεθεί στα προβλήματα και να σκοράρει. Με γνώση, σχέδιο και πρόγραμμα, συνδυάζοντας την εμπειρία των παλαιότερων με το πάθος, την ορμή και την έμπνευση της νέας γενιάς, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, να δούμε τον Δήμο μας όπως δικαιούται και το αξίζει.

Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να κάνουμε φασαρία και μεγάλο θόρυβο για αυτά που πρέπει, για τα φλέγοντα και τα σημαντικά του Δήμου μας, αλλά ταυτόχρονα να δρομολογήσουμε και άμεσες λύσεις ιεραρχώντας, σχεδιάζοντας, προγραμματίζοντας, υλοποιώντας και διεκδικώντας μαχητικά. Όχι απλά να κάνουμε νύξεις για τις ανοιχτές πληγές στο σώμα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας μας, αλλά να ενεργήσουμε δραστικά για την επούλωσή τους. Δεν προσκυνάμε τίποτα και κανέναν που είναι ενάντια στα συμφέροντα και τα δίκαια του Δήμου και της κοινωνίας μας. Δεν σκοπεύουμε να είμαστε απόλυτα «θεσμικοί» και υποταγμένοι σε αντιδημοτικές και αντιλαϊκές πολιτικές απ’ όπου κι αν προέρχονται. Υπηρετούμε την ανάγκη για μια άλλη προοδευτική, αποτελεσματική και αξιόπιστη δημοτική διοίκηση. Με οδηγό το αληθινό, το δίκαιο, το ειρηνικό, το όμορφο, το ωραίο, το καλαίσθητο.

Η δημοτική και πολιτική εμβέλεια της ΑΝΤΑΜΑ επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη. Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των δημοτών μας στο κάλεσμα της παράταξης για στήριξη και πύκνωση των γραμμών της. Η καθοριστική στήριξη των δημοτών αποτελεί τον «θεμέλιο λίθο» της αδιάλειπτης παρουσίας της, που στην πραγματικότητα δεν αφορά τους τελευταίους μόνο μήνες. Έρχεται από πολύ μακριά και πάει ακόμη μακρύτερα. Ακριβώς αυτή η στήριξη συνιστά και το βασικό «όπλο» της ΑΝΤΑΜΑ στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο και γενικότερα. Είμαστε οπλισμένοι με την αναγκαία θέληση να συνεχίσουμε και την αισιοδοξία πως κάθε δυσκολία μπορεί να υπερνικηθεί.

Ορισμένοι θεωρούν τη δημοτική εκλογική αναμέτρηση ευκαιρία για να ικανοποιήσουν την αφελή ματαιοδοξία τους και να εμφανιστούν ως επίδοξοι –και αυτοί- σωτήρες του Δήμου. Σωτήρες από τους οποίους έχουμε χορτάσει. Εμείς δεν διακατεχόμαστε από καμιά τέτοια λογική. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί, όλοι μαζί συνεργαζόμενοι και μαχόμενοι. «Μόνοι τους και όλοι μας».

Η παράταξη και το ψηφοδέλτιό μας παραμένουν, εντούτοις, ανοιχτά. Μήπως είσαι κι εσύ ΑΝΤΑΜΑ; Μήπως είσαι κι εσύ …γάτα;

Βασίλης Μπρούμας

Δημοτική παράταξη ΑΝΤΑΜΑ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου

Παναγιώτης Κατσούλης

 

 

 

Related posts

Με τρία έργα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) συμμετέχει το σχολείο μας στον 7ο διαγωνισμό Generation Next

Eγγραφές στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την Α΄ Γυμνασίου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για τα χωριά του Αράκυνθου