Με τρία έργα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) συμμετέχει το σχολείο μας στον 7ο διαγωνισμό Generation Next

Με τρία έργα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) συμμετέχει το σχολείο μας στον 7ο διαγωνισμό Generation Next που το Ίδρυμα Vodafone οργανώνει.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι Θετικές Επιστήμες, η Τεχνολογία, η Μηχανική και τα Μαθηματικά μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της τοπικής σου κοινότητας. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τρεις μαθητικές ομάδες υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας/ εκπαιδεύτριας Ανδριανής Χαλαζιά, κλήθηκαν να εντοπίσουν ένα πρόβλημα, ζήτημα, ή πρόκληση που αντιμετωπίζουν στην τοπική τους κοινότητα και να αναπτύξουν μια κατασκευή ή τεχνολογική εφαρμογή για την επίλυσή του σύμφωνα με τις θεματικές του διαγωνισμού.

Έτσι μια μαθητική ομάδα από τις τρεις, μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, η Έλλη Καρανικόλα και ο Παναγιώτης Καρανικόλας επέλεξαν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή με σκοπό να λύσουν ένα πρόβλημα οργάνωσης που έχουν εντοπίσει στην πόλη που κατοικούν.

Δημιούργησαν μια εφαρμογή με την οποία ο κάθε δημότης (ενεργός πολίτης) εάν την έχει εγκατεστημένη στο κινητό του τηλέφωνο θα μπορεί να στέλνει στοιχεία (φωτογραφία, γεωγραφικές συντεταγμένες, και σχόλια) από το πρόβλημα που εντοπίζει στην πόλη, στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου του με έναν πολύ γρήγορο, εύκολο και αξιόπιστο τρόπο.

Παρουσιάζονται στη συνέχεια κάποιες από τις διαδοχικές οθόνες της εφαρμογής και οι δυνατότητές της. Ο χρήστης της εφαρμογής ανάλογα με το πρόβλημα που θέλει να αναφέρει επιλέγει το αντίστοιχο πλήκτρο (π. χ. Αδέσποτο Ζώο, λακκούβα στο οδόστρωμα, καμένη λάμπα δρόμου, διαρροή νερού, Καθαρισμός οικοπέδου) και ακολούθως μπορεί να φωτογραφίσει το θέμα του, να εντοπίσει με ακρίβεια τη θέση του, να γράψει κάποια σύντομα σχόλια και με μια τελευταία ενέργειά του, όλα αυτά να τα στείλει με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αντίστοιχη υπηρεσίας του Δήμου.

Με τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ο σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και να κάνουν τη θεωρία πράξη ενώ με τη γνώση και τα εργαλεία που θα αποκτήσουν να μπορούν κάνουν ακόμα και τις πιο ανατρεπτικές ιδέες τους πραγματικότητα δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους!

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Vodafone που μας έφερε κοντά σε αυτή την εκπαιδευτική εμπειρία 

Related posts

«Χάρτης κίνησης» για μαθητές δημοτικού από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Συμμετείχαν 80 αθλητές από όλη την Ελλάδα στο Brevet «Βασίλης Ράπτης» στο Μεσολόγγι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι