Βασίλης Μπρούμας: Όλοι ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. και ποιοι χώρια

Παρελθόν ήδη και οι φετινές Εορτές Εξόδου, το Πάσχα και η Ανάσταση. Το τι παρέμεινε από τις μεν και τι απέμεινε από τις δε, άλλο ζήτημα. Κι ενώ μας χωρίζουν σχεδόν τέσσερες εβδομάδες από τις εθνικές  και περίπου πέντε μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα κόμματα, οι βουλευτές και… οι ευρωβουλευτές κοιτάζουν τη δουλειά τους, κι εμείς εδώ, σταθερά, τη δικιά μας. Δεν είμαστε καθόλου άχρωμοι ούτε και αδιάφοροι φυσικά για την όλη διαδικασία και τα τελικά αποτελέσματα των πρώτων εκλογών, αλλά η έγνοια και η δράση μας εστιάζονται κυρίως σε όσα σημαντικά και ζωτικά αφορούν πρωτίστως τον Δήμο μας. Πρέπει να τιμωρηθεί, πάντως, η Ν.Δ., πέραν των άλλων, και για τον σχεδιασμό που κάνει στο Μεσολόγγι, για την ιστορική βλασφημία απέναντι στην Ιερή Πόλη  και για τα δύο Νοσοκομεία (παλιό και καινούργιο)  που είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα, ενδιαφέρον  και εύστοχο ακούγεται  το «ήρθε η ώρα για δικαιοσύνη παντού και για όλα» του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Αυτό αγγίζει και την καρδιά των προβλημάτων και ζητουμένων του Δήμου μας. Για να δούμε στην πράξη. 

Το Μεσολόγγι τα τελευταία εννιά χρόνια έχει κακοπέσει, γίνεται απωθητικό, δεινοπαθεί στα χέρια ανίκανων και ανεπάγγελτων. Έχει μπροστά του, πάντως, μια ευκαιρία στις προσεχείς εκλογές για αλλαγή πλεύσης. Με δυνατό σκαρί και καλό καπετάνιο. Όχι «σταθμάρχη» σε τρένα που περνούν. Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της δημοτικής παράταξης ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. ως μιας δύναμης με ταυτότητα, μαχητικής και νεανικής, δημοκρατικής  και σύγχρονα προοδευτικής, την καθιστά διακριτή από άλλα σχήματα που αναπαράγουν τη λογική των «ηγετών» και των ειδικών. Η ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. μπορεί να συνδυάζει σταθερά τον αγώνα ενάντια στον όποιο εκφραστή αντιμεσολογγίτικης πολιτικής με την αντιπαράθεση με κάθε είδους συμφέροντα που είναι σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας ευρύτερα και των δημοτών μας ιδιαίτερα. Προέρχεται από τα κοινωνικά κινήματα που θεμελιώνουν συλλογικές ταυτότητες, επεξεργάζονται γνώσεις και πιθανές εναλλακτικές λύσεις και εκπαιδεύουν στη συμμετοχή. 

Διακριτό στοιχείο της ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ και του επικεφαλής της είναι η συλλογικότητα. Πνοή συλλογικότητας και αλλαγής.  Ξεπερνώντας το μοντέλο «ο καθένας μόνος του» αναζητήσαμε συμφωνίες και συνέργειες, χτίζοντας το νέο «σχεδιάζουμε όλοι μαζί», δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό, στις Οινιάδες.  Δεν υπάρχουν «σωτήρες» αλλά σύμπραξη και ομόνοια όλων. Συνέπεια λόγων και έργων. Μάλλον ετούτη η ώρα είναι για τους προοδευτικούς που λέμε, ώρα ευθύνης. 

Η δημοτική μας παράταξη και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσούλης, χαρισματικός, έμπειρος, δοκιμασμένος και επιτυχημένος, έντιμος και αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός και αγωνιστής, φιλοδοξούν να σταματήσουν τον κατήφορο, ενώνοντας ξανά τους δημότες μας.  Ο Πάνος δεν είναι πρωτάρης. Γνωρίζει όσο λίγοι την αυτοδιοίκηση. Με αντικειμενικά επιτυχημένη θητεία και ως αντινομάρχης και ως δήμαρχος κατά το παρελθόν. Γνώστης των κομματικών διαδικασιών, αφοσιωμένος ωστόσο πρωτίστως στην υπεράσπιση του Δήμου, με δική του κάθε φορά άποψη. Αντίπαλοι όλων μας στην παράταξη είναι η ανικανότητα, η λαμογιά, η αδιαφάνεια, η διαπλοκή, η διαφθορά, η ψευτιά, η υποκρισία, η εγωπάθεια. 

Κι ενώ η επίσημη ανακοίνωση από τον επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιο δήμαρχο, Παναγιώτη Κατσούλη,  των πρώτων δεκάδων προσώπων που θα στελεχώσουν  το ψηφοδέλτιο μπαίνει στην τελική ευθεία,  τολμούμε να ισχυριστούμε  πως παρέχουμε ταυτόχρονα και μια ευκαιρία αντιστροφής αυτής τής για γέλια και για κλάματα κατάστασης στο Μεσολόγγι,  με την πληθώρα υποψηφίων δημάρχων, αναντίστοιχη με κάποια αντικειμενική ανάγκη και νόημα, προσφέροντας και μια «διαφυγή», επίσης,  σε ανθρώπους που έχουν εκτεθεί, όντας  άχρωμοι και χωρίς χάρισμα, ευρισκόμενοι ήδη παγιδευμένοι και σε αδιέξοδο, που μόλις το συνειδητοποιούν. Και μιλάμε για προσγειωμένους, μετριοπαθείς και έντιμους ανθρώπους που πραγματικά αγωνιούν και ενδιαφέρονται για τα δημοτικά μας πράγματα. Δεν μιλάμε φυσικά για ανάρμοστες παρουσίες, για φασίστες και ακροδεξιούς,  για εγκαθέτους και «μπροστινούς» διαφόρων συμφερόντων. 

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικούς – προοδευτικούς δημότες, ανεξάρτητα τού τι θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, σε συλλογικότητες, κινήσεις πολιτών και φορείς του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου, προκειμένου να συγκροτηθεί μια ακόμη πλατύτερη και νικηφόρα αυτοδιοικητική συμμαχία. Με πρόγραμμα, θέσεις και προτάσεις. Αλλά και με έμπνευση και όραμα. Με πάθος, ορμή, νέες ιδέες, καινοτομία  και αποτελεσματικότητα. 

Βασίλης Μπρούμας 

Δημοτική παράταξη ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. 

Επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος 

Παναγιώτης Κατσούλης

Related posts

Με το βλέμμα του Νίκου Αλιάγα

Συμμετείχαν 80 αθλητές από όλη την Ελλάδα στο Brevet «Βασίλης Ράπτης» στο Μεσολόγγι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι