Πανεπιστήμιο Πατρών: Κατάληψη και νέα κινητοποίηση για την καταγγελλόμενη σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή

Με νέα του απόφαση o Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζει τον αγώνα του και το τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη, πιστεύοντας ότι οι θεσμοί του Πανεπιστημίου έχουν αποτύχει, οπότε παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, απαιτώντας την απομάκρυνση του καθηγητή για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης σε διδακτορική φοιτήτρια, όπως έχουν καταγγείλει.

Οι φοιτητές, προχωρούν σε νέες δράσεις και έχουν εξαγγείλει κινητοποίηση, στην Πρυτανεία, για την Παρασκευή (11 π.μ.), καλώντας άλλους φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους, αρνούμενοι να αποδεχθούν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, που δεν ενοχοποιεί τον καθηγητή.

«Προστατεύουν μεγαλοκαθηγητάδες, που παίρνουν 200 χιλιάδες χρηματοδότηση για έρευνα, δηλαδή προστατεύουν τα κέρδη του Πανεπιστημίου και υποστηρίζουν πως ο καθηγητής έχει αποδειχτεί αθώος, δεν ήρθε καν όμως να μιλήσει με φοιτήτριες και φοιτητές του στην υπό κατάληψη Πρυτανεία στις 9 Μαρτίου και ούτε έρχεται στην υπό κατάληψη Σχολή μας για να συζητήσουμε και να μας δώσει απαντήσεις, αλλά αρκείται μόνο σε καταδικαστικά δελτία τύπου», σημειώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

«Δεν θα σωπάσουμε άλλο για χάρη του project, του διδακτορικού, της εργασίας. Καμία εκμετάλλευση και παρενόχληση δεν είναι ανεκτή. Διανύουμε περίοδο, όπου καθημερινά δημοσιοποιούνται περιστατικά έμφυλης βίας, γυναικοκτονιών, βιασμών και κακοποιήσεων. Ταυτόχρονα, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας εντείνεται όλο και περισσότερο. Οι ανάγκες των φοιτητών – φοιτητριών υποχρηματοδοτούνται, αλλά δίνονται λεφτά για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και ψηφίζονται νόμοι που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα και την εργασιακή προοπτική της νέας γενιάς. Σε ένα Πανεπιστήμιο, που γίνεται προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, που λύνει και δένει για τα συμφέροντα της αγοράς και των επιχειρήσεων. Στο Πανεπιστήμιο της… καινοτομίας, που ευαγγελίζονται οι πρυτανικές αρχές, είδαμε 11 Μαρτίου το κτίριο του τμήματός μας να πλημμυρίζει, όσο μάλιστα μέσα βρίσκονταν μέλη του ΦΣ για περιφρούρηση της κατάληψης. Αυτή η πολιτική που ιδιωτικοποιεί τη δημόσια δωρεάν παιδεία, είναι η ίδια πολιτική, που ιδιωτικοποιεί τις μεταφορές και προκαλεί τραγικά εγκλήματα δεκάδων νεκρών, όπως με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στα Τέμπη», αναφέρει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Related posts

“Πρόταση για νέες ειδικότητες στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Μεσολογγίου”

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή

ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Η Β’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ