Φτιάξε το δικό σου γυμναστήριο στο σπίτι

Όλο λες να ξεκινήσεις γυμναστήριο για να αποκτήσεις το σώμα που τόσο επιθυμείς και να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση και όλο κάτι προκύπτει και εσύ βρίσκεις ευκαιρία να το αναβάλεις. Είτε αυτό είναι οι ατελείωτες δουλειές στο γραφείο, τα παιδιά στο σπίτι που μονοπωλούν τον χρόνο σου ή ένα σωρό άλλοι λόγοι, ήρθε η ώρα να τα αφήσεις όλα στην άκρη και να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Τι και αν δεν θέλεις να κάνεις μια ακόμη συνδρομή στο γυμναστήριο, γιατί φοβάσαι ότι σαν όλες τις προηγούμενες θα παραμείνει ανεκμετάλλευτη; Φτιάξε το δικό σου γυμναστήριο στο σπίτι και ξεκίνα τώρα! 

Μηχανήματα αερόβιας άσκησης

Η αερόβια άσκηση είναι απαραίτητη είτε θέλεις να μειώσεις πόντους από διάφορα σημεία του σώματός σου και να κάψεις λίπος, είτε όχι. Με αυτή την μορφή άσκησης μπορείς να βελτιώσεις την καρδιαγγειακή λειτουργία του οργανισμού σου, να αυξήσεις την αντοχή σου και να αθληθείς χωρίς κίνδυνο για τραυματισμούς, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό ιδίως αν είσαι αρχάριος στον κόσμο του fitness. Ένας διάδρομος γυμναστικής https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/diadromoi-gymnastikis-diadromoi-treximatos, ένα ελλειπτικό μηχάνημα https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/elleiptika-michanimata ή ένα ποδήλατο γυμναστικής είναι όλα όσα χρειάζεσαι, ενώ μπορείς να τα επιλέξεις ως την ιδανική μορφή άσκησης για προθέρμανση ή αποθεραπεία μετά την άθληση. 

Μηχανήματα ενδυνάμωσης 

Η μυϊκή ενδυνάμωση είναι ο στόχος σου και ο λόγος που θέλεις να αθληθείς; Τότε δεν έχεις παρά να βρεις τον ιδανικό εξοπλισμό για το σπίτι σου. Μπορείς να ξεκινήσεις αγοράζοντας ένα μονόζυγο που θα σου επιτρέψει να κάνεις κάμψεις ή έλξεις και να ενδυναμώσεις κυρίως τον κορμό, τα χέρια και την πλάτη σου. Μια ακόμη καλή ιδέα θα ήταν να αναζητήσεις αλτήρες διαφορετικής επιβάρυνσης που θα σου επιτρέψουν να πραγματοποιήσεις μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων για όλο το σώμα, ενώ τα λάστιχα γυμναστικής ανήκουν επίσης στα αξεσουάρ που προπονούν όλο το σώμα, χωρίς όμως να προσθέτουν τόσο μεγάλη επιβάρυνση στις αρθρώσεις και τα κόκκαλά σου.   

Κοιλιακοί & Ραχιαίοι 

Φυσικά και θέλεις να έχεις ένα γραμμωμένο six-pack και φυσικά μπορείς να το πετύχεις αθλούμενος/η στο σπίτι σου. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις ειδικά μηχανήματα εκγύμνασης των κοιλιακών ή των ραχιαίων σου, αρκούν ένα στρώμα γυμναστικής, ενδεχομένως μια φουσκωτή μπάλα για yoga ή pilates και ορισμένα βαράκια. Μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο πλήθος ασκήσεων για τους άνω, τους κάτω ή τους πλάγιους κοιλιακούς σου και να ξεκινήσεις δυναμικά την προπόνηση. Φέτος το καλοκαίρι υποσχέσου στον εαυτό σου να έχεις αποκτήσει το σώμα των ονείρων σου!

Related posts

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πρόσωπο με πρόσωπο