Τα απομεινάρια μιας καραντίνας: Τι κρατάμε από το «αφαιρετικό» στυλ των προηγούμενων δύο ετών

Όσοι βγαίναμε από το σπίτι σαν concept της ημέρας, μάλλον επηρεαστήκαμε περισσότερο από τον πολύμηνο εγκλεισμό, όσον αφορά τις συνήθειές μας στις εξόδους. Πολλά και διαλεχτά κομμάτια στην ντουλάπα μας έκαναν κι αυτά καραντίνα μαζί μας, με πολλά από αυτά να τα ξεχνάμε και ως υπάρξεις. Το στυλ μας «ζυμώθηκε» αρκετά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και κάποιες συνήθειες που αποκτήσαμε εντός αυτής μας φάνηκαν τόσο καλές που τις υιοθετήσαμε και μετά τα lockdowns. Ας δούμε λοιπόν μία μία τις αλλαγές που κάναμε στυλ μας, προσαρμόζοντας το στις νέες συνθήκες.

  1. Τελικά τα ανδρικά φούτερ είναι άνετα

Μία αποκάλυψη που βιώσαμε όσοι είχαμε απορρίψει τα φούτερ από τα φοιτητικά μας χρόνια ήταν η επαφή που είχαμε ξανά με τα ανδρικά φούτερ, χωρίς να νιώθουμε ότι θα μας κρίνει κάποιος. Η τηλεργασία μέσα στον χειμώνα αλλά και οι βόλτες στο πλαίσιο του «6» μέσα στη γειτονιά με έναν καφέ στο χέρι, επανέφεραν τα φούτερ στην πρώτη θέση των go-to ρούχων μας. Τώρα, σε μια καθημερινότητα εκτός καραντίνας, τα φούτερ συνεχίζουν να παίζουν ενεργό ρόλο στα outfits μας, συνδυασμένα είτε με ένα παλτό, είτε με ένα jean jacket.

  1. Το μισό σύνολο

Μετά από άπειρα zoom meetings, συνειδητοποιήσαμε ότι κανείς δεν κατάλαβε ότι κάτω από το σακάκι μας φορούσαμε τη τσαλακωμένη φόρμα της πιτζάμας μας και όχι τα αντίστοιχα ανδρικά παντελόνια όπως ήταν το αναμενόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κυκλοφορούμε από εδώ και πέρα με τις πιτζάμες μας, αλλά ότι πλέον έχουμε αποκτήσει νέα αίσθηση του «συνόλου»: Στις επόμενες αγορές μας για ρούχα θα αποφεύγουμε να αγοράσουμε ένα full outfit, προτιμώντας κάποιο κομμάτι που μπορεί να συνδυαστεί με την πλειονότητα των ρούχων που ήδη διαθέτουμε.

  1. Το athleisure στυλ πάντα θα κερδίζει

Υπάρχουν και αυτοί που πριν την καραντίνα έβρισκαν πολύ «πρόχειρη» τη λύση να εντάξεις στο outfit σου κάποιο κομμάτι αθλητικής ένδυσης. Κι όμως, ήταν εκείνοι που εν τέλει διαψεύστηκαν: το athleisure στυλ, με τα ανδρικά ρούχα https://nonameathens.com/ όπως φούτερ, jean jackets και αθλητικά παπούτσια, ήταν το στυλ που μας έσωσε όλους από το ερώτημα «τι να φορέσω», λίγο πριν βγούμε εκείνη τη σύντομη βόλτα για τον καφέ στο χέρι. Σήμερα που μπορούμε να κάνουμε και μεγάλες βόλτες, το athleisure στυλ παραμένει σε «επιφυλακή» ως μία από τις πρώτες μας εναλλακτικές για κάποια πρωινή ή μεσημεριανή έξοδο.

Άνεση και στυλ: αυτά είναι τα απομεινάρια της πανδημίας. Αν μπορούμε λοιπόν να πούμε ένα καλό που μας έδωσε αυτή η κατάσταση, τότε αυτό έχει να κάνει με το στυλ μας.

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής