Όλα στη φόρα…CCCVIII

Αγαπημένοι μου σας εύχομαι Καλές Γιορτές!

Κατά κοινή ομολογία ο καλύτερος γιορτινός στολισμός τα τελευταία χρόνια στο Μεσολόγγι. Το φυσικό δέντρο και τα υπόλοιπα μικρά φυσικά δεντράκια, κατα μήκος του πεζόδρομου δίνουν μια πανέμορφη γιορτινή, ζεστή ατμόσφαιρα. Οι μικρές μαθητές με τα τραγουδάκια τους κάτω από το φυσικό δέντρο θύμησαν παλιές εποχές όμορφες. Ευχή μου να παραμείνει ο στολισμός όπως είναι και να μην βρεθούν οι επίδοξοι αλήτες να τον διαλύσουν.

Ήταν μια τέλεια γιορτή η φωταγώγηση του δέντρου και αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα στα ΚΔΑΠ Μεσολογγίου και φυσικά σε όσους εργάστηκαν από το Πνευματικό κέντρο και την Κοινωφελή επιχείρηση.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του  Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου,  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, προσκαλεί  δημότες ,φορείς και  επαγγελματίες να συνεισφέρουν   στην εκστρατεία  ” ΓΙΝΕ ΦΕΤΟΣ ΕΣΥ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ “ ώστε να μαζευτούν  δώρα, παιχνίδια και βιβλία , τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά των δικαιούχων οικογενειών  της Δομής μας.  Ας γίνουμε όλοι εμείς ο Αϊ Βασίλης αυτές τις γιορτές, ώστε κανένα παιδί  να μην μείνει χωρίς δώρο και τα σπίτια τους να γεμίσουν με ζεστασιά και παιδικά χαμόγελα. Μακάρι να διατεθούν σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Μιας και αναφέρομαι σήμερα στα παιδιά, η 2η Κυριακή του Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή νωρίς. Ανάβουμε ένα κερί για να τιμήσουμε όσα παιδιά πέθαναν από καρκίνο, να θυμηθούμε τις χαρούμενες στιγμές τους και να συμπαρασταθούμε στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, στις 7:00 ανάβουμε όλοι 1 κερί για 1 ώρα.

Η αυτοκριτική είναι μεγάλη αρετή. Η ικανότητα της αυτοκριτικής μας βοηθάει να παρατηρήσουμε, να αποδεχθούμε και να συγχωρήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια τις επιλογές και τις πράξεις μας και να έρθουμε αντιμέτωποι με τα λάθη, τις αδυναμίες, τις ελλείψεις, τις ανασφάλειες και τις φοβίες μας, χωρίς να εθελοτυφλούμε και να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες για τις αποτυχίες μας. Μπράβο στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς επιχείρησης για την ανακοίνωση τους. Μας έχουν συνηθίσει να δημοσιεύουν αλήθειες και επιτέλους οι δημότες να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα τεκτενόμενα στην λειτουργία της επιχείρησης. Τώρα ας κάνουν κάποιοι την αυτοκριτική τους που πέρασαν από την Κοινωφελή και μετά ας μιλήσουν.

Πήραν φωτιά τα μπλοκάκια της τροχαίας στην πλατεία και έγραψαν όλα τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πολύ καλά έκαναν και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν άρχιζαν καθημερινά να γράφουν τα παράνομα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Σπύρου Μουστακλή. Γολγοθάς έχει καταντήσει η οδήγηση στον συγκεκριμένο δρόμο. Εκτός από τους τύπους “παρκάρω όπου και όπως γουστάρω” έχεις και τους επίδοξους ραλλίστες που διασχίζουν τους κάθετους δρόμους δίχως να υπολογίζουν το ΣΤΟΠ. Γράψτε, παιδιά γράψτε μπας και αλλάξει η νοοτροπία κάποιων ασυνείδητων οδηγών.

Ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός για το “δίκιο των Ρομά”, όπου τα έκαναν γης Μαδιάμ σε ολόκληρη τη χώρα. Όσοι δεν μένουν σε καταυλισμούς Ρομά και σε τσαντίρια, είναι ο ταξικός εχθρός τους και πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για όσα περνούν από όλους εκείνους που θέλουν να τους επιβάλουν την τάξη.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι, αφήστε μας ελεύθερους να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους. Να μην τηρούμε τους νόμους και να ζούμε στην παραβατικότητα εμείς και τα παιδιά μας. Σε αντίθετη περίπτωση, μας θεωρούν ρατσιστές και πρέπει να το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά.

Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να δει σοβαρά το θέμα και να προσπαθήσει να σπάσει τα στεγανά που έχουν δημιουργηθεί και μέσα σε αυτά γιγαντώνεται μια κοινωνική ομάδα που ζει στην απόλυτη παρανομία. Ποιός να ασχοληθεί μαζί τους; Όποτε θέλουμε τους ελέγχουμε, είναι η φράση κλισέ. Με αυτή την ένοχη ανοχή, φτάσαμε στο σήμερα όπου η κατάσταση έχει βρεθεί εκτός ελέγχου.

Ούτε η Σικελική Μαφία δεν είχε δημιουργήσει τέτοιο άβατο, όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομά. Η ψηφοθηρία των τοπικών αρχόντων και των πολιτικάντηδων της κεντρικής εξουσίας, αλλά και υπερευαίσθητων ανθρωπιστικών οργανώσεων, οδήγησαν στο να θεριέψει το κτήνος και να έχουν οδηγηθεί τα πράγματα σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Ποιός μπορεί τώρα πια να βάλει τάξη σε αυτή την κοινότητα και ποιός μπορεί να την επαναφέρει σε μια φυσιολογική, κοινωνική συμπεριφορά και στην έννομη τάξη;

Κανείς! Το τέρας που δημιούργησαν με την ανοχή τους, έχει ξυπνήσει και απειλεί να τους κατασπαράξει και μαζί με τους υπαίτιους και όλους εκείνους που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα, απλά θέλουν να βρεθεί μια λύση, γιατί δεν πάει άλλο.

Συνεχίζεται…

Related posts

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πρόσωπο με πρόσωπο