ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ο Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Σαλωνίτης Κωνσταντίνος, παρευρέθηκε στο Δημοτικό σχολείο Κεφαλόβρυσου-Αιτωλικού.

Το κύριο θέμα της συζήτησης που αναπτύχθηκε μεταξύ των παιδιών και του κ. Σαλωνίτη, αφορούσε τη διατροφή, εστιάζοντας στην ύπαρξη των τροφών που συντελούν θετικά στην υγεία μας, εν αντιθέσει με εκείνες που έχουν επιπτώσεις στον οργανισμό μας.

Αρχικά, ο διατροφολόγος πραγματοποίησε διάλογο με τους μαθητές για τις διατροφικές τους συνήθεις. Με αφορμή κάποιες απαντήσεις, συζήτησαν εάν υπάρχουν ωφέλιμες και «βλαβερές» τροφές. Έπειτα, έλαβε χώρα μια ανάλυση από τον διαιτολόγο, σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.  

Εν συνεχεία, είναι σημαντικό, όπως επισήμανε, να αντιληφθούμε πως μια μέρα πλούσια σε καλές επιλογές γευμάτων, συντελεί στην απουσία του αισθήματος της πείνας ή της κακής διάθεσης. Στο τέλος της συζήτησης, τα παιδιά φάνηκε να έχουν καταλάβει την ύπαρξη των τροφών που έχουν θετικό πρόσημο για τον οργανισμό μας και ποιες συνίσταται να αποφεύγουμε, προκειμένου να έχουμε έναν οργανισμό υγιή.

Κλείνοντας, ο Κ. Σαλωνίτης ευχαρίστησε τους μαθητές για την άριστη συνεργασία καθώς και τον Διευθυντή του σχολείου, που με προτροπή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων τον κάλεσαν στο δημοτικό και τον υποδέχτηκαν με ευγένεια και θέληση συνεργασίας.

Related posts

Διαδοχικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στυλιανού Μπλέτσα για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος

Οι περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή συναγερμού

Εντοπισμός και κατάσχεση 209kg ναρκωτικής ουσίας (skunk)