1ο Λύκειο Μεσολογγίου: Ενδοσχολική επιμόρφωση για θέματα βίας και εκφοβισμού

Το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου επισκέφτηκε την Τετάρτη  7 Δεκεμβρίου 2022   η κ. Καραϊβάζογλου Κατερίνα, παιδοψυχίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών,επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας.

  Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της δράσης που υλοποιείται τη συγκεκριμένη χρονιά προς αυτή την κατεύθυνση.  Η κ. Καραϊβάζογλου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.   Μίλησε με κατατοπιστικό τρόπο για την εφηβεία, ανέδειξε πράξεις ή συμπεριφορές που συνιστούν ενδοσχολική βια, τους παράγοντες που οδηγούν στην εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς καθώς και τους βασικότερους τρόπους για την πρόληψη, αντιμετώπιση και τον περιορισμό ανάλογων περιστατικών στο σχολείο στοχεύοντας σ’ ένα ασφαλές και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καραϊβάζογλου  καθώς και το Κέντρο Ημέρας ΕΨΥΠΕΑ και τον κ. Γεράσιμο Τουλιάτο, Διοικητικό Υπεύθυνο, Τ.Ε Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας για την αγαστή συνεργασία.

Related posts

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για τα χωριά του Αράκυνθου

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ