Ανεπίτρεπτο να μη γεννιούνται παιδιά στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

Του Βασίλη Μπρούμα

Προέδρου Επιστημονικού Συμβουλίου

Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Όχι, μην πάει ο νους σας στη …γονιμότητα. Κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα, και μάλιστα μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι εδώ η ικανότητα αυτή είναι περισσότερο αυξημένη συγκριτικά με άλλες περιοχές. Οι περί αυτού λόγοι και αιτίες δεν είναι της στιγμής να εξηγηθούν και να αναλυθούν. Το αδιανόητο που συμβαίνει όμως τελευταία είναι να διαθέτει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου μια εξαιρετική Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, με λαμπρή ιστορία και εκλεκτούς επιστήμονες γιατρούς και μαίες, και να μη γεννούν εδώ οι γυναίκες του Δήμου μας, και των γειτονικών Δήμων, πλούσιες και φτωχές, και να εξαναγκάζονται την τελευταία στιγμή, παρά τη θέλησή τους, να πηγαίνουν για τον τοκετό και τη σχετική φροντίδα του νεογνού στο Αγρίνιο και στην Πάτρα. 

Πώς και γιατί γίνεται αυτό; Έλλειψη παιδιάτρων. Η μία όλη κι όλη παιδίατρος που υπηρετεί στο Νοσοκομείο δεν είναι δυνατόν να καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα και να ανταποκριθεί στις συνολικές ανάγκες της Μαιευτικής Κλινικής. Κι όσον αφορά την υπαρκτή νοσοκομειακή διάσταση του  ζητήματος, ας επιληφθούν, θα πει κανείς, οι αρμόδιοι φορείς. Σύμφωνοι. Εδώ όμως θίγουμε μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρο. Την ανάγκη κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Ιερής Πόλης, για να μη συνεχιστεί περαιτέρω κι αυτό ακόμη ανάμεσα σε τόσα άλλα. 

Κάποιοι καραδοκούν να αρπάξουν κυριολεκτικά τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική από το Μεσολόγγι. Να μην τους το επιτρέψουμε με τίποτα! Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λύρος πρωτίστως έχει μια πολύ καλή ευκαιρία τώρα να τοποθετηθεί δημόσια, να υψώσει το ανάστημά του, να εμποδίσει και να ματαιώσει ανάλογα σχέδια, και να συμβάλει στο να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η απρόσκοπτη λειτουργία της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ». Πέραν των άλλων σημαντικών και σοβαρών συμβολικών και πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος, τρεις χιλιάδες ευρώ κοστίζει ένας τοκετός σε ιδιωτική κλινική, αν δεν γνωρίζεις, φίλε Κώστα. Πώς σου φαίνονται, είναι πολλά τα λεφτά ή λίγα; 

Για φανταστείτε. Βάλτε τα κάτω και μετρήστε τα. Τα έχουν λεηλατήσει, τα έχουν αρπάξει όλα. Αν συμβεί να συνεχίσουν να παίρνουν και τις γυναίκες και τα παιδιά τώρα, τι άλλο απομένει να μας κάνουν; Ναι, ακριβώς αυτό, εκεί που πάει ο νους σας! Ένα ακόμη ζήτημα τιμής για την Ιερή Πόλη και τον Δήμαρχό της προσωπικά.

Related posts

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!