Όλα στη φόρα…CCCVI

Μια όμορφη χειμωνιάτικη καλημέρα σε όλους σας!

Σε γιορτινούς ρυθμούς, όπου κυριαρχεί το ευδιάθετο κλίμα των Χριστουγέννων, κινείται όλη η Ελλάδα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην πλατεία Συντάγματος τοποθετήθηκε χθες ένα ψηλό έλατο που έχει ύψος 21 μέτρα και ζυγίζει περίπου 6 τόνους. Στην Θεσσαλονίκη θα στολιστεί για τα φετινά Χριστούγεννα ένα έλατο, ύψους 18 μέτρων. Όπως μάθαμε στο Μεσολόγγι τέλος του μήνα θα τοποθετηθεί ένα φυσικό ψηλό έλατο. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και την πόλη να φοράει τα γιορτινά της, το Μεσολόγγι θα υποδεχτεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η δημοτική αρχή ήδη έχει στολίσει μεγάλο κομμάτι της πόλης και παράλληλα οι καταστηματάρχες έχουν στολίσει τα μαγαζιά τους. Αν υπάρχει τρόπος να ακούγονται και μελωδίες γιορτινές στους δρόμους της πόλης τότε το κλίμα θα είναι απολύτως γιορτινό και χαρούμενο.

Ο νέος μας Δεσπότης δεν έχει…σταματημό! Αλλεπάλληλες συσκέψεις στα γραφεία της Μητρόπολης, στην έδρα της Μητρόπολης στο Μεσολόγγι, με σκοπό την ενημέρωση του για την Μητρόπολη. Υπάρχουν μέρες που κάθεται στα γραφεία μέχρι αργά το βράδυ. Δείχνει ακούραστος και γεμάτος με όρεξη να λειτουργήσει η Μητρόπολη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα πρώτα δείγματα του Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνού είναι πολύ θετικά, όπως μεταφέρουν εκκλησιαστικοί κύκλοι. Εξάλλου δίπλα του έχει τον επίσης ακούραστο Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης τον Πατήρ Επιφάνειο που τον ενημερώνει για όλη την Μητρόπολη την οποία υπεραγαπά.

Η κακοκαιρία που πέρασε με τα 8 μποφόρ, διέλυσε πάλι την παραλία της Τουρλίδας. Η παραλία χάθηκε στην κυριολεξία και η άμμος μεταφέρθηκε στον δρόμο. Μια μελέτη από την δημοτική αρχή, πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να προχωρήσει έργο αποκατάστασης της παραλίας και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

Σας έχω πει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές χρονικά είναι μακριά. Τα ραντεβού και οι συναντήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά από όσα ακούτε να κρατάτε τα μισά! Έρχονται μεγάλες ανατροπές στις υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν τις εκλογές! Είναι νωρίς ακόμη, κρατάτε μικρό καλάθι σε αυτούς που τάζουν λαγούς και πετραχίλια από τώρα!

Συνεχίζεται…

Related posts

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πρόσωπο με πρόσωπο