Εβδομάδα δράσεων για το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν μία εβδομάδα περιβαλλοντικών δράσεων για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου. Οι μαθητές μας, που πέρυσι συμμετείχαν στον διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών της ΑΦΗΣ κατακτώντας μία πολύ καλή θέση, φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς ανακαλύπτουν τα μυστικά της ανακύκλωσης. Έτσι με πολλή χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Σωτηρακόπουλου Γιώργου για να πάρουμε μέρος στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου στις 15 Νοεμβρίου. Οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις είχαν την ευκαιρία να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την ανακύκλωση και τους μπλε κάδους. Τους χάρισαν αναμνηστικά δωράκια καθώς και μπλε σακούλες ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν στις σχολικές αίθουσες παρακινώντας και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου στην μείωση των σκουπιδιών. 

Ταυτόχρονα, και στο ίδιο πνεύμα, οι μαθητές της Α΄ τάξης με την δασκάλα τους κ. Μαρία Μπουκουβάλα δημιούργησαν τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά ενώ μαθητές μεγαλύτερων τάξεων οργάνωσαν μαζί με τον δάσκαλο κ. Χρίστο Γούργαρη καθαρισμό του προαύλιου χώρου του σχολείου.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Παρασκευή το μοναδικό για την Ελλάδα Μουσείο Άλατος όπου ξεναγηθήκαμε από τις ευγενέστατες μουσειολόγους και μουσειοπαιδαγωγούς, κυρίες Βάσια Πασπαλιάρη, Ιωάννα Θόδωρη και Ιωάννα Ζήκα κι όπου τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους αλατιέρες και σελιδοδείκτες, αλλά και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης Διέξοδος όπου τους υποδέχτηκε ο κ. Νίκος Κορδόσης. 

Σε ένα ακόμα κέντρο πολιτισμού, στο Μουσείο Χαρακτικής Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό η κυρία Αφροδίτη Παπαδογιώργου παρουσίασε στους μαθητές μας την δύσκολη τέχνη της χαρακτικής και το πλούσιο έργο της Βάσω Κατράκη. 

Τέλος, βρήκαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον Κήπο των Ηρώων, σημείο-σταθμός για κάθε επισκέπτη της πόλης του Μεσολογγίου.

Related posts

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Ποιμαντορική Εγκύκλιος Πάσχα

Με 28,3 εκ ευρώ περίπου χρηματοδοτούνται 422 δικαιούχοι που εντάσσονται στα σχέδια βελτίωσης