Ανακοίνωση από τον Κοτσόργιο Δημήτριο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την αρχη της θητειας της νεας δημοτικης αρχης ειχαμε επισημανει το σοβαρο προβλημα που υπηρχε με την ασφαλεια τυο αλιευτικου καταφυγιου το οποιο αποτελει τον χωρο ελλιμενισμου και εξορμησης των επαγγελματικων αλιευτικων σκαφων .

Θεσαμε υπ οψιν της τον κινδυνο που ελλοχευει όχι μονο για τα αλιευτικα σκαφη αλλα και για τις ανθρωπινες ζωες αυτων που θα βρεθουν πανω στις προβλητες την ωρα της αποσυναρμολογησης του . Παρ όλα αυτά ο δημαρχος και προεδρος του Δημοτικοπυ Λιμενικου Ταμειου αντι να προβει σε ενεργειες ουσιαστικες για την διασφαλιση του μετεφερε καποιες αλυσιδες που ειχαν απομεινει από το εργοταξιο του δημου στο χωρο του αλιευτικου καταφυγιου και αφου εβγαλε αρκετες φω τογραφιες αποχωρησε εγκαταλειποντας τες στο σημειο τρια χρονια τωρα χωρις καμια ενεργεια .

Λογο των ακραιων καιρικων φαινομενων που κυριαρχουν πλεον στην χωρα από την μετατοπιση του κλιματος στο πλαισιο μιας προληπτικης διαδικασιας σημερα φεραμε ΕΜΕΙΣ οι ψαραδες επαγγελματια δυτη ο οποιος προχωρησε σε επιθεωρηση του αλιευτικου καταφυγιου .

Μετα τον ελεγχο μας ενημερωσε ότι το αλιευτικο καταφυγιο δεν εχει πλεον κανενα αγκυριο , είναι κατά την καθημιλουμενη στον αερα δεν παρεχει καμμια ασφαλεια και πως με τον παραμικρο καιρο η καταστροφη θα είναι ολοσχερης με ότι αυτό συνεπαγεται για τα επαγγελματικα αλιευτικα αλλα και για τις ανθρωπινες ζωες που θα βρεθουν στο χωρο την στιγμη εκεινη . Ο δημαρχος αγνοησε το προγραμμα των 500.000 ευρω που υπηρχε για την συντηρηση του αλιευτικου καταφυγειου και εχασε το δικαιωμα υποβολης προτασης με αποκληστικα δικια του ευθυνη .

Ο κυριος Λυρος σαν δημαρχος αλλα και σαν προεδρος του Δ.Λ.Ταμειου εχει την αποκληστικη ευθυνη για ότι συμβει , γιατι δυο χρονια τωρα τον εχουμε ενημερωσει σχετικα και κατ επαναληψη.

Όμως εστω και αυτή την στιγμη μπορει να προβει σε μια ενεργεια προσωρινης ασφαλισης του καταφυγιου ώστε να αποφευχθουν τα χειροτερα .

Ειμαστε στην διαθεση του ώστε να μπορεσουμε απο κοινου να κανουμε κατι ώστε να αποφευχθει η καταστροφη των αλιευτικων σκαφων .

Θεωρουμε υποχρεωση μας να δημοσιοποιησουμε φωτογραφιες ώστε να καταλαβουν οι δημοτες για τι πραγμα μιλαμε ……………

Τα συμπερασματα δικα σας …………………..

ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Related posts

Εντυπωσίασαν οι ιπποδρομίες στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου ( ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)