Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε ποτέ

Είναι φυσιολογικό να έχετε ενοχλήσεις μέσα στην μέρα. Αυτό που είναι ανησυχητικό, είναι όταν αυτές οι ενοχλήσεις δεν καταπραΰνονται με το πέρασμα του καιρού. Παρακάτω θα βρείτε κάποια συμπτώματα, που αν τα παρουσιάσετε, δεν πρέπει να τα αγνοήσετε σε καμία περίπτωση.

Σωματικοί πόνοι

Οι σωματικοί πόνοι δεν είναι κάτι το σπάνιο. Σίγουρα έχετε νιώσει πονόκοιλο, πονοκέφαλο, πόνο στην πλάτη, πόνο στους καρπούς των χεριών. 

Αν όμως αυτοί οι πόνοι δεν υποχωρούν, πρέπει να τους δώσετε σημασία. Ένας ορθοπεδικός https://www.grigoriosavramidis.gr/ είναι απαραίτητος, αν έχετε παρουσιάσει ενοχλήσεις στο σώμα σας, και που ξέρετε; Ίσως πρέπει να προβείτε σε αρθροπλαστική ισχίου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85 , σε αρθροσκόπηση ώμου ή σε οποιαδήποτε άλλη επέμβαση.

Χειροτέρευση της όρασης

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι η όρασή σας γίνεται όλο και πιο αδύναμη, αλλά δεν σας επηρεάζει πολύ στην καθημερινότητα σας και το αγνοείτε. Αυτό όμως δεν πρέπει να το κάνετε για κανέναν λόγο. 

Σκεφτείτε πως βάζετε τον εαυτό σας και τους άλλους σε κίνδυνο, για παράδειγμα όταν οδηγείτε με πιο αδύναμη όραση στον δρόμο.

Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας, για να σας πει αν χρειάζεστε γυαλιά ή φακούς επαφής και για να σιγουρευτείτε αν τα μάτια σας κινδυνεύουν ή όχι.

Πονόδοντος

Τα δόντια είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην καθημερινότητά σας και σίγουρα δεν θέλετε να τα χαλάσετε, αφού δεν ξανά-φυτρώνουν! 

Αν αισθανθείτε κάποια ενόχληση η οποία δεν υποχωρεί, είναι ανάγκη να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας. 

Σίγουρα δεν θέλετε να σπάσουν τα δόντια σας, να αποκτήσετε πλάκα ή τερηδόνα και όλα τα σχετικά.

Ασταθής κύκλος περιόδου

Αν είστε γυναίκα, γνωρίζετε πόσο κακό είναι να έχετε ασταθή κύκλο περιόδου. Έχετε έντονες αλλαγές στην διάθεσή σας, εμφανίζετε ακμή, αλλάζει το βάρος σας. 

Αν καθυστερήσει μία φορά για λίγες μέρες η έμμηνος ρύση σας, είναι μικρό το κακό. Αλλά τι συμβαίνει αν αργεί κάθε φορά ή αν έχετε να αποκτήσετε περίοδο ολόκληρους μήνες;

Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο και τον ενδοκρινολόγο σας, για να σας εξηγήσουν ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσετε.

Κακή ψυχολογική κατάσταση

Για να είστε υγιείς, δεν χρειάζεται μόνο η σωματική υγεία, αλλά και ηψυχική. 

Αν τον τελευταίο καιρό έχετε άσχημες σκέψεις, έχετε υπερβολικά πολύ άγχος ή έχετε αναπτύξει ψυχαναγκασμούς που δεν σας επιτρέπουν να ηρεμήσετε, σίγουρα θα σας κάνει καλό να επισκεφθείτε κάποιον γιατρό, που ειδικεύετε στα θέματα της ψυχικής υγείας.

Related posts

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής

Επιτέλους αφυπνίστηκε η συνείδηση, μίλησε η ψυχή του Μεσολογγίου

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για την εορταστική περίοδο του Πάσχα – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές