Όλα στη φόρα…CCCIII

Όμορφο Σαββατοκύριακο εύχομαι να έχετε όλοι!

Ναι στο ψήφισμα για τη διάσωση και ανακατασκευή του διατηρητέου μνημείου – Κτίριο Κυριαζή! Ναι στη στέγαση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες! Πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι, να διεκδικούμε για το καλό της πόλης μας!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες, για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμάσκηνου , που αναμένεται να φτάσει στο Μεσολόγγι την Παρασκευή 11/03, στις 16:00 το απόγευμα. Τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμάσκηνο, θα τον υποδεχτεί ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με φορείς της πόλης στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, Μάρκου Μπότσαρη. Θα ακολουθήσει πομπή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα για την Ακολουθία της Ενθρονίσεως. Θα ακολουθήσουν ομιλίες καί Ενθρονιστήριος λόγος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.Το Σάββατο το πρωί ο νέος Ιεράρχης θα τελέσει Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Σπυρίδωνα και το απόγευμα θα τον υποδεχτούν στην πόλη του Αγρινίου. Την Κυριακή θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Αγρίνιο.

Έρχονται αυστηρότερες ποινές σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Οι ποινές θα γίνουν αυστηρότερες για τις επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις. Η τροχαία Μεσολογγίου κάνει συνεχείς ελέγχους με αποτέλεσμα μέσα σε δυο μέρες να συλλάβει 5 οδηγούς χωρίς δίπλωμα, κοινώς οδηγοί ο χάρος βγήκε παγανιά. Έλεγχοι και αυστηρές ποινές μπας και σταματήσει η ανομία στους δρόμους!

Η μεγαλύτερη πληγή του Μεσολογγίου μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς. Οι Ρομά έχουν αποθρασυνθεί τελείως και τα περιστατικά βίας πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα. Χτύπησαν φοιτητή στο κέντρο της πόλης, εξωσχολικός Ρομά πήδηξε τον φράχτη σχολείου και χτύπησε μαθητή και όλα πάνε πρίμα στην πόλη. Μια πόλη η οποία σε μια πενταετία, έτσι όπως πάει η κατάσταση, θα είναι σε υποκατοχή από τους Ρομά. Εαν η αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας δεν λάβει δραστικά μέτρα με συνεχείς περιπολίες στην πόλη, οι επιθέσεις από τους Ρομά στους πολίτες θα δεκαπλασιαστούν. Εαν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κάνουν έλεγχο στην κατασκευή αυθαίρετων σπιτιών, σε δημόσια έκταση από Ρομά που καταφτάνουν στην πόλη καθημερινά, από όλη την Ελλάδα τότε οι πολίτες θα μένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους. Κύριοι υπεύθυνοι κάντε κάτι άμεσα!

Είναι παράκρουση να ακούς ότι πρέπει να κάνεις μήνυση για να συλληφθεί αυτός που σε χτύπησε ή σε λήστεψε ή σε παρενόχλησε! Είναι παράκρουση να ακούς ότι αν αμυνθείς σε επίθεση Ρομά, θα πας κατηγορούμενος γιατί τον χτύπησες, μιας και θα κυνηγήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα! Εμείς δεν έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα δυστυχώς! Όταν θα αρχίσουν κάποιοι να αμύνονται, με κάθε τρόπο, για να προστατέψουν την οικογένεια τους, την περιουσία τους, την σωματική τους ακεραιότητα τότε θα έχει χαθεί η μπάλα κύριοι!

Είναι απίστευτο να διαβάζεις ότι ιδιοκτήτες γης ψάχνουν αλλοδαπούς για εργασία! Γιατί αγαπητοί μου δεν λέτε ότι ψάχνετε εργάτες γης; Μόνο οι αλλοδαποί εργάτες σας κάνουν; Υπάρχουν, άνδρες, γυναίκες μάνες Ελληνίδες που παρακαλούν για μεροκάματο αλλά δεν τις παίρνουν για δουλειά. Αυτό δεν είναι ρατσισμός στους Έλληνες;

Αγαπημένοι μου να προσέχετε αυτό το Σαββατοκύριακο. Μέχρι χθες το βράδυ η Πολιτική προστασία εξέδωσε δυο έκτακτα δελτία ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους ισχυρούς νότιους ανέμους και την έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Να είσται ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τις ώρες αιχμής των φαινομένων, να αποφεύγετε την έκθεση στο καιρό αλλά σε στοιχεία της φύσης όπως η θάλασσα, ποτάμια που χαρακτηρίζονται από ρευστό και ευμετάβλητο περιβάλλον. 

Στο ΔΑΚ Μεσολογγίου στις 5 η ώρα η ομάδα της καρδιάς μας, ο Χαρίλαος Τρικούπης υποδέχεται την ομάδα του Α.Σ. Παπάγου. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας , την οποία σίγουρα θα στηρίξουν οι φίλαθλοι της.

Συνεχίζεται…

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής