Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια γεννήτρια

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τύπους γεννητριών για να διαλέξετε. Ορισμένες από τις πιο κοινές κατηγορίες περιλαμβάνουν τις φορητές, τις οικιακές, τις στρατιωτικές και τις εμπορικές. Δεδομένου ότι κάθε γεννήτρια έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ενέργεια, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε μία γεννήτρια.

Ένας από τους πρώτους παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε, είναι ο τρόπος με τον οποίο τροφοδοτείται η γεννήτρια. Οι δύο πιο συνηθισμένες επιλογές είναι οι γεννήτριες βενζίνης https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries/gennitries-venzinis και οι γεννήτριες πετρελαίου https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries/gennitries-petrelaiou , ωστόσο υπάρχουν επίσης διαθέσιμες γεννήτριες προπανίου ή φυσικού αερίου. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο τύπος καυσίμου που χρησιμοποιεί μια γεννήτρια, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τρόπο σχεδιασμού της. Για παράδειγμα, μια γεννήτρια βενζίνης δημιουργεί ενέργεια μέσω μιας διαδικασίας καύσης.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι η κατανάλωση καυσίμου. Ο ρυθμός με τον οποίο μια γεννήτρια καταναλώνει καύσιμα υπαγορεύεται από δύο παράγοντες: τον σχεδιασμό και τον τύπο καυσίμου.

Ενώ ο συνολικός σχεδιασμός των γεννητριών έχει γίνει αρκετά τυποποιημένος, μικρές διαφορές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον ρυθμό κατανάλωσης καυσίμου. Για παράδειγμα, οι γεννήτριες ντίζελ καίνε καύσιμο σχεδόν με το μισό ρυθμό σε σχέση με μια γεννήτρια βενζίνης. 

Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να λάβετε υπόψη, διότι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η γεννήτρια μπορεί να κάνει την ανάγκη συνεχούς προσθήκης περισσότερων καυσίμων αφόρητη. 

Για παράδειγμα, οι στρατιωτικές γεννήτριες και οι εμπορικές γεννήτριες σπάνια λειτουργούν με κανονική βενζίνη. Εάν είναι φορητές, τείνουν να λειτουργούν με ντίζελ. Εάν είναι σταθερές, συχνά λειτουργούν με φυσικό αέριο ή προπάνιο.

Η ασφάλεια και η συντήρηση θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά μιας γεννήτριας. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι ο θόρυβος που θα παράγει η γεννήτρια.

Οι γεννήτριες ντίζελ είναι συχνά οι πιο θορυβώδεις, ενώ οι γεννήτριες προπανίου είναι οι πιο αθόρυβες. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που κάνουν απόλυτη ησυχία.

Το συνολικό κόστος είναι επίσης ένα κρίσιμο στοιχείο. Το κόστος θα πρέπει να εξετάζεται σε σχέση με τη χρήση. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε μια ακριβή γεννήτρια, εάν πρόκειται να είναι μόνο μια εφεδρική πηγή ενέργειας, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

Κατά την αγορά μιας γεννήτριας, η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση ότι μπορεί να παράγει την απαραίτητη ενέργεια. Από εκεί και πέρα, ιδανική είναι μία γεννήτρια που είναι εύκολη στη συντήρηση και παρέχει θετική απόδοση επένδυσης κατά τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής της.

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;

Παντοτινό ανάθεμα, αιώνια καταισχύνη!

Μεγάλη Τετάρτη: Ερμηνεία στο τροπάριο της Κασσιανής