Σημαία μεσολογγίτικης υπερηφάνειας

Του Βασίλη Μπρούμα

Φίλες και φίλοι, Το Μεσολόγγι, ο Δήμος ολόκληρος είναι τόπος και Ιστορία, ιστορίες και αντιστάσεις, μνήμες, παρόν και μέλλον. 

Παρά τα ασύγκριτα πλεονεκτήματά του, βλέπουμε όλοι σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα, ποιο είναι το σκληρό παρόν του.  

Η ηθική και η πνευματική βλάβη, πέραν των άλλων, που απορρέει από αυτή την κατάσταση, ως εκ της ιερότητας του τόπου, είναι βαθιά. Αποτελεί μια πληγή στη συλλογική μας ψυχή. Αν και στην πραγματικότητα, κανείς δεν μιλά γι’ αυτό. 

«Εδώ στη μέση της πλατείας έξαλλοι θα κραυγάζουμε, θα ξεσκεπάζουμε μπρος στα μάτια / τα πράγματα που τάχατε δεν ξέρετε», λέει ο ποιητής. 

Όμως όχι, αγαπητές φίλες και φίλοι, δεν έχει νόημα να «δώσουμε πόνο». Οι δημότες ξέρουν τι περνούν, πώς ζουν, πώς είναι η καθημερινότητά τους, δεν περιμένουν από εμάς. 

Ζητούμενο είναι να «ανοίξουμε δρόμο», να δώσουμε ελπίδα, με ένα συνολικό σύγχρονο πρόγραμμα και σχέδιο για τον δήμο μας. 

Εξομολογούμαστε ότι οραματιζόμαστε μια δημοτική αρχή, καρδιά, ψυχή και πνεύμα του δήμου μας, με εξωτερικό και διεθνή προσανατολισμό, σεβασμό στην ιστορία και χώρο σε όλους τους δημιουργικούς δημότες. 

Που να κατέχει πλήρως την τέχνη του διοικείν με τρόπο που να βγάζει όχι μόνο νόημα, αλλά και ομορφιά. 

Που θα υποχρεώνει τους πάντες να βλέπουν το Μεσολόγγι και να ενεργούν απέναντί του με σύγχρονους όρους, δηλαδή με στοιχειώδη υπόληψη. 

Δεν αρκούμαστε στα «κεκτημένα», ποια κεκτημένα δηλαδή, τέλος πάντων, δεν είναι της ώρας, στη νοσταλγία και την αναπόληση των ένδοξων στιγμών του παρελθόντος. Στη δράση με βάση μόνο την αμυντική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των δίκαιων του δήμου μας. Θέλουμε σύγχρονες, ριζικές, πρωτοπόρες λύσεις στα προβλήματά του. Παράλληλα με τις διεκδικήσεις μας, λύσεις που βρίσκονται στις δημιουργικές ιδέες, πρωτίστως στο πεδίο της οικονομίας. 

Υψώνουμε τη σημαία της περηφάνιας του Μεσολογγίου. 

Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, με ξεκάθαρο συνειδητό κίνητρο στην προσπάθειά μας να αναγεννήσουμε το ενδιαφέρον για όλα όσα αφορούν τον Δήμο και τους συνδημότες μας. Τα λέμε. 

Related posts

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Εντυπωσίασαν οι ιπποδρομίες στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου ( ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)