ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Και κλεισμένων των θυρών

Τις προηγούμενες ημέρες γίναμε μάρτυρες άλλης μιας απαράδεκτης «αλλοτινών εποχών» νοοτροπίας από την πλευρά του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασία και Αλληλεγγύης Αγρινίου (ΚΟΙΠΑ), που ξεπέρασε κάθε όριο. Εκτός του ότι οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ είναι απλήρωτοι τουλάχιστον τρείς μήνες, εκτός της μη χορήγηση των ειδών ατομικής προστασίας και ασφαλείας, εκτός των αθρόων μετακινήσεων για «υπηρεσιακές ανάγκες», εκτός της ελλιπής  πληροφόρησης  και την μη χορήγησης στοιχείων… τις προηγούμενες  ημέρες συνέβησαν και τα παρακάτω τραγελαφικά;! που τελικά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε… ποιος κυβερνά την ΚΟΙΠΑ Αγρινίου;

Συγκεκριμένα:

  • Ο Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑ σε συνεργασία με την δημοτική αρχή Αγρινίου παραπλάνησαν με φρούδες υποσχέσεις, προσβάλλοντας την νοημοσύνη τους, το σύνολο των εργαζομένων ΙΔΟΧ που στηρίζουν την λειτουργία των δομών του ΚΟΙΠΑ και πραγματικά ματώνουν, για να λειτουργήσει ορθά, παρόλο τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όχι μόνο
  • Πριν ένα μήνα περίπου (22-9-2022) πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑ, μετά από μεγάλο αγώνα των εργαζομένων, πολιτικά υπέρ τους, που θα έβαζε τέλος στην εργασιακή ομηρία τους, η οποία όμως ποτέ δεν εκδόθηκε και  ποτέ δεν αναρτήθηκε καθ’ υπέρβαση κάθε νομιμότητας.  
  • Δεν σταμάτησαν όμως σε αυτό. Όταν τους «τραβήχτηκε το αυτί», όπως φάνηκε  για την παραπάνω απόφαση, «καταστρατηγώντας» όλες τις διαδικασίες και ενάντια σε κάθε λογική και νόμιμη διαδικασία, ανακάλεσαν την θετική απόφαση τους (11-10-2022) κατά πλειοψηφία, καθώς τέτοια «εντολή»; φάνηκε ότι τους είχε δοθεί. Από ποιόν και γιατί; Τα συμπεράσματα δικά σας. Μάλιστα δεν είχαν καν το θάρρος να υπερασπιστούν την γνώμη τους, την οποία ανέτρεψαν «κρυβόμενοι» πίσω από «γνώμες» τρίτων και καθιστώντας το ΔΣ του ΚΟΙΠΑ τελικώς πλήρως «αναξιόπιστο».  
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑ μάλιστα, μη αντέχοντας την κριτική των εργαζομένων και την προσβολή της λογικής τους, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, «κρυβόμενο» όπως η απόφαση ανάκλησης, παρθεί και κλεισμένων των θυρών, αποπέμποντας τόσο τους εργαζομένους που παρευρισκόταν, όσο και τους εκπροσώπους τους, εκτός της δημόσιας συνεδρίασης. Εάν αυτό δεν είναι «ξεπεσμός» των δημοκρατικών διαδικασιών και δεν παραπέμπει σε άλλες εποχές τότε τι άλλο να πούμε.   

Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει γιατί οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ του ΚΟΙΠΑ  έχουν  γίνει μάρτυρες τέτοιων νοοτροπιών. Γιατί χρησιμοποιήθηκαν, παραπλανήθηκαν και στοχοποιήθηκαν. Πάντα προσπαθούσαν με πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας, υπερβάλλοντας εαυτόν, παρ’ όλες τις τρικλοποδιές, να προσφέρουν τα μέγιστα υπηρετώντας το  δημόσιο συμφέρον στις ευαίσθητες δομές που υπηρετούν. 

Δεν μπορούν όμως να συνεχίσουν να ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και κοροϊδία. Κουράστηκαν, αγανάκτησαν. Προειδοποιούμε λοιπόν,  να μην επιχειρηθεί κυνήγι μαγισσών  με μετακινήσεις συναδέλφων, πιέσεις κλπ. Οι εργαζόμενοι έδειξαν, όπως στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ότι είναι ενωμένοι και είναι εδώ. Έδειξαν ότι με ενωμένα τα Σωματεία εργαζομένων του Νομού και την συνδρομή της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν φοβούνται τίποτα, ήμασταν όλοι εκεί και θα ξαναείμαστε. Ελπίζουμε το  ΚΟΙΠΑ και την όποια πολιτική ηγεσία το στηρίζει, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές που ανήκουν σε άλλες εποχές και δεν παράγουν τελικά ορθές δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες που είναι και το διακύβευμα. 

Ικανοποιήστε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων ΙΔΟΧ του ΚΟΙΠΑ και σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και τους άλλους. Δεν σας φταίνε οι άλλοι, παρά μόνο εσείς. 

Κλείνοντας οφείλουμε να ξεχωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΙΠΑ κ.Πολυχρόνη και κ. Παπαχρήστο που είναι οι μόνοι που στάθηκαν τελικά στο ύψος των περιστάσεων, υποστήριξαν και υποστηρίζουν τα δίκαιο των εργαζομένων και την λογική.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 

-Ο-– Ο –
ΠΡΟΕΔΡΟΣΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΚΙΡΚΙΝΕΖΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Related posts

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)