Διακοσμητικά δάπεδα με χτενιστό μπετόν – Η νέα τάση της αρχιτεκτονικής που κάνει θραύση

Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι τα εντυπωσιακά και επιβλητικά κτίρια, στα οποία κυριαρχεί το μπετόν και τα διακοσμητικά δάπεδα. Ειδικά το χτενιστό μπετόν, επίσης γνωστό ως χτυπητό ή σκαπιτσαριστό, είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην μοντέρνα αισθητικη, δημιουργώντας κτίρια που πραγματικά ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν, με τα πιο απλά υλικά κατασκευής.

Η εταιρεία fair faced concrete Poriotis, με μεγάλη εμπειρία στα διακοσμητικά δάπεδα και ιδιαίτερα στην τεχνοτροπία με χτενιστό μπετόν, έχει αναλάβει πολύ σημαντικά projects, όπως το ίδρυμα Νιάρχος, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel, σημαντικό πορτοφόλιο που την καθιστά από τις κορυφαίες επιλογές κατασκευαστών για χτενιστό μπετόν.

Ιδιαίτερο στυλ

Τα διακοσμητικά δάπεδα είναι η καλύτερη πρόταση για να δώσετε μία πιο ιδιαίτερη νότα στην επιβλητική Bauhaus κατασκευή του κτιρίου σας και να «σπάσετε» την αυστηρή σοβαρότητα του, με ένα εξίσου εντυπωσιακό αλλά και μοντέρνο χαρακτηριστικό. Διακοσμητικά δάπεδα μπορούν να κατασκευαστούν με διαφορετικές τεχνοτροπίες από μπετόν και να δημιουργήσουν μοναδικές συνθέσεις που θα δώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο κτίριό σας.

Καινοτόμα τεχνοτροπία

Το χτενιστό μπετόν, ή αλλιώς χτυπητό ή σκαπιτσαριστό, όπως ονομάζεται πιο συχνά από τους επαγγελματίες του είδους, είναι μία νέα και εξαιρετικά δημοφιλής τεχνοτροπία σε διακοσμητικά δάπεδα που έχει γίνει ανάρπαστη, τόσο σε επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε ιδιωτικές κατοικίες. 

Έχοντας ανέκαθεν μεγάλη απήχηση στους λάτρεις του Bauhaus αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το χτενιστό μπετόν, χτυπητό ή σκαπιτσαριστό, ξεχωρίζει για τη φυσικότητα και την ομορφιά του, είτε τοποθετείται σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους. 

Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και έμπειρους τεχνίτες, αφαιρούνται μερικά χιλιοστά από την επιφάνεια του σκυροδέματος για να του δώσουν την τελική του μορφή, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα καλαίσθητο αλλά και τρομερά ανθεκτικό σε καταπονήσεις, με μικρό κόστος συντήρησης.

Με την υπογραφή των ειδικών

Η εταιρεία Poriotis fair faced concrete, διαθέτει 30 χρόνια πείρας στα διακοσμητικά δάπεδα και στο χτενιστό μπετόν, ενώ συνεργάζεται με έμπειρους τεχνίτες που χρησιμοποιούν ειδικά ηλεκτρικά εργαλεία σχεδιασμένα από την ίδια την εταιρεία, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που την Poriotis εμπιστεύονται κορυφαία δημόσια έργα, όπως το ίδρυμα Νιάρχος, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και άλλα projects σε όλη την Ελλάδα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας Poriotis και αναζητήστε το πορτοφόλιο για να δείτε όλα τα projects που ξεχωρίζουν σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια με διακοσμητικά δάπεδα.

Related posts

Τελικά 82.000 άνθρωποι «Άνοιξαν την Πόρτα»

ΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΕΣ, Έκθεση φωτογραφίας από το Photopolis Festival

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Μεγάλη Γιορτή στην Achaia Clauss – Το πρόγραμμα