Όλα στη φόρα…CCVIX

Ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σε όλους σας.

Ξεκίνησε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη του Μεσολογγίου, του μεγάλου αυτού έργου, προϋπολογισμού 6,7 εκ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Προβλέπεται η ολική αντικατάσταση και περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων του συστήματος υδροδότησης του Μεσολογγίου, με την απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων που αποδεδειγμένα συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για την επαρκή ποσότητα του νερού που χρειάζεται η πόλη προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός στο Μεσολόγγι για τον ορατό πλέον κίνδυνο αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος στη Δημοτική Επιχείρησης Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΜ)! Η πάροχος απέστειλε έγγραφο στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για παύση εκπροσώπησης και την απορρίπτει ως πελάτη και από την περασμένη εβδομάδα έχει ειδοποιηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα εντός 15 ημερών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενέργειες του δημάρχου Κώστα Λύρου προκειμένου να βρεθεί λύση με τον πάροχο ρεύματος και την ρύθμιση των χρεών. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε στείλει εξώδικο με το οποίο καλούσε την ΔΕΥΑΜ να πληρώσει εντός 5 ημερών το χρέος των 876.000 ευρώ.

Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στον οποίο υπηρέτησε ως Προϊστάμενος επί 20 ολόκληρα χρόνια, θα λειτουργήσει, αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, τέως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Δημητριάδος και Αλμυρού. Στο Μεσολόγγι έχουν αρχίσει εργασίες σε οίκημα της Μητρόπολης ώστε να στεγαστεί όταν έρθει ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Όπως λέει υποψήφιος για την Δημοτική καρέκλα, το δικό του ψηφοδέλτιο θα στελεχωθεί μόνο με επιστήμονες, μόνο με επίπεδο! Ποιος σου είπε ότι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ψαράδες, οι έμποροι είναι αμόρφωτοι; Ποιος σου είπε ότι οι επιστήμονες, με επίπεδο, ξέρουν από αυτοδιοίκηση;Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να υποτιμάς τόσους χιλιάδες πολίτες; Άσε τις εκλογές και πήγαινε σε κανένα coctail party με τους επιστήμονες σου. Άσε τους ανθρώπους του μόχθου να παλέψουν και να εργαστούν για αυτή την πόλη που αγαπούν και σε αυτή επενδύουν τις οικονομίες τους!

«Το όνομά μου είναι ΖΩΗ». Αύριο Κυριακή στην Ναύπακτο στις 11:30π.μ. στο Λιμάνι Ναυπάκτου «Κωπηλατούμε και θυμόμαστε…» τους μικρούς μας ήρωες που έδωσαν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Το ερχόμενο Σάββατο, στην Ναύπακτο θα πραγματοποιηθεί επίσης μια καταπληκτική εκδήλωση, τιμής αφιερωμένη στα παιδιά που δώρισαν ζωή μέσα από τον θάνατό τους. Η εκδήλωση «Το όνομά μου είναι ΖΩΗ» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 18:30μ.μ. στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου. Πρόκειται για εκδηλώσεις που πραγματικά αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή.

Η ομάδα της καρδιάς μας, ο Τρικούπης, υποδέχετε αύριο Κυριακή στο ΔΑΚ Μεσολογγίου στις 15:00 την ομάδα του Αγρινίου για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ Elite League – Ερρίκος Ντυνάν. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα μας!

Και μόνο η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, αποκαλύπτει μια θλιβερή και άκρως ανησυχητική πραγματικότητα της κοινωνίας, την οποία, αν δεν ανοίξουμε γρήγορα τα μάτια μας να τη δούμε και να την αντιμετωπίσουμε, στο τέλος θα μας συντρίψει.


Διαβάζουμε και ακούμε για δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, για καταγγελίες βιασμού, μέχρι και ανήλικων κοριτσιών, μάλιστα και από πρόσωπα, εφόσον, φυσικά, αποδειχθούν οι κατηγορίες, υπεράνω, για έκθεση γυναικών σε μαστροπεία και πορνογραφία και για ένα σωρό καταδικαστέα “κατορθώματα”.


Πολύ ανησυχητικά είναι και τα περιστατικά βίας, όπου πρωταγωνιστούν παιδιά σε βάρος άλλων παιδιών. Και, δυστυχώς, δεν μιλάμε μόνο για επεισόδια, αλλά για συμμορίες, που ορμούν ωμά με αιχμηρά αντικείμενα και προκαλούν τραυματικές συμπλοκές και βαριές σωματικές βλάβες.

Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Σε τι κοινωνία ζούμε, Θεέ μου;


Βέβαια να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι όλη η κοινωνία σάπια, υπάρχουν τα υγιή κομμάτια της, μακριά από μας κάθε προσπάθεια ισοπέδωσης των πάντων.

Αλλά όσο δεν αντιδρούν σ’ αυτή τη λαίλαπα και σιωπούν, όχι μόνο δεν αντιστρέφεται η κατάσταση, αλλά αποκτά ακόμη μεγαλύτερο χώρο.

Συνεχίζεται…

Related posts

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;