Η Πάτρα αποκτά 59 ηλεκτρικά ποδήλατα

Μια ανάσα πιο κοντά στην άφιξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι η Πάτρα μετά από την έγκριση που έλαβε η  πρόταση που έκανε ο δήμος, προκειμένου να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου.

Το αίτημα που έκανε σε αντίστοιχο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις έγινε δεκτό και πλέον ο δήμος προχωράει στις περαιτέρω διαδικασίες που θα φέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Πάτρα.

Στην Πάτρα τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αναμένεται να έρθουν θα είναι 59, ενώ έχει γίνει και επιπλέον πρόβλεψη για την έλευση τριών τέτοιων ποδηλάτων που θα είναι για ΑμεΑ.

Τα ποδήλατα αυτά θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα επιλεχθούν στον σχεδιασμό που είναι να καταρτιστεί για την μελέτη του έργου, όταν το όλο ζήτημα φτάνει στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το σύστημα θα λειτουργεί με έναν αυτοματοποιημένο τρόπο.  Οι σταθμοί που θα τοποθετηθούν τα ποδήλατα θα είναι ηλεκτρονικοί. Τα ποδήλατα που θα βρίσκονται εκεί θα φορτίζονται αυτόματα τις ώρες που δεν θα είναι σε χρήση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να υπάρχει κάποιος υπάλληλος στο σημείο.

Παράλληλα, μέσω της τεχνολογίας τα ποδήλατα θα μπορούν να μισθώνονται αυτόματα, με την χρήση ηλεκτρονικής κάρτας με τους δημότες που θα είναι κάτοχοι αυτής να έχουν την δυνατότητα να τα παίρνουν  για όση ώρα τα χρειάζονται  για τις μετακινήσεις τους και στη συνέχεια να το επιστρέφουν στη βάση τους.

Όμως η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν θα είναι αλόγιστη. Θα υπάρχει όριο περιορισμού της χρήσης τους που θα καταγράφεται στο λογισμικό του όλου συστήματος, ενώ το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα Smartphones και στα Android.

Ωστόσο, η μίσθωση από πλευράς οικονομικού κόστους δεν είναι δωρεάν.  Το σύστημα θα εμπεριέχει θέσεις κλειδώματος και φόρτισης, ενώ η εργολαβία περιλαμβάνει τον αντίστοιχο εξοπλισμό, το λογισμικό και τις ανάλογες υπηρεσίες.

Related posts

Χ. Μπονάνος και Άννα Μαστοράκου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου