Ημερίδα με θέμα Ενδοσχολική βία & παραβατικότητα, Εντοπισμός-Παρέμβαση- Πρόληψη & ο Ρόλος γονέων και εκπαιδευτικών.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα Ενδοσχολική βία & παραβατικότητα την οποία συνδιοργάνωσε το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του  Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.), το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Αιτωλοακαρνανίας (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Σ.Δ.Ε.Υ.

Το Σ.Δ.Ε.Υ του ΕΝ.Ε.Ε.Γ.Υ.Λ. αποτελείται από το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου <<Παπαστράτειο>>, το 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το Γυμνάσιο Λεπενούς, και το Δημοτικό Σχολείο Φυτειών. 

Η ημερίδα αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Ψυχολόγου κ. Τσιλιμέκη Χριστίνας και της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Χριστοπούλου Χριστίνας, του Σ.Δ.Ε.Υ., που μέσα από τις παρεμβάσεις τους στα σχολεία αφουγκράζονται την ανησυχία και τα ερωτήματα γονέων και εκπαιδευτικών για ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητική πορεία. Η ημερίδα αποτέλεσε μια ευκαιρία ώστε σε τοπικό επίπεδο να γίνει προσέγγιση του φαινομένου με την συνεργασία όλων των πιθανών εμπλεκόμενων τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση. 

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των παρευρισκόμενων από την συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Μαργάρα Θεοδώρα Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον κ. Καζαντζή Χρήστο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλ/νιάς, την κ. Τσαούση Δέσποινα Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλ/νίας, και την κ. Παπατρέχα Σοφία Υποδιευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου. Κατόπιν παρουσιάστηκε η ιδέα και ο σκοπός της ημερίδας από την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του Σ.Δ.Ε.Υ. 

Οι εισηγήσεις ξεκίνησαν με πρώτο ομιλητή τον κ. Κώστα Νικόλαο Αστυνόμο Α΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ο οποίος μας μίλησε για την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας-παραβατικότητας.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Τερνιώτης Χρήστος, Παιδοψυχίατρος – Ψυχίατρος Παιδιού & Εφήβου Επιμελητής Α΄ΕΣΥ Γ.Ν Αιτωλ/νίας- Ν.Μ Αγρινίου- Κ.Ψ.Υ. Αγρινίου που παρουσίασε τα Επιδημιολογικά δεδομένα και την ψυχοπαθολογία της σχολικής βίας και της νεανικής παραβατικότητας 

Η κ. Μανιάκη Ευτυχία, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου παρουσίασε εισήγηση με θέμα την Ανηλικότητα & Παραβατικότητα: Παρεμβάσεις Πρωτογενούς Πρόληψης.

 Η Ψυχολόγος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρούση Ευγενία μίλησε για τον Ρόλο του Ψυχολόγου στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού την Πρόληψη & Παρέμβαση.

Η κ. Βαζούκη Γλυκερία, Κοινωνική Λειτουργός του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου έδωσε την ‘’εικόνα’’ του Ρόλου του Κοινωνικού Λειτουργού στο σχολείο, τους τρόπους διαχείρισης συγκρούσεων, την Πρόληψη- Αποφυγή Ενδοσχολικής Βίας & Εκφοβισμού. 

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον κ. Κωνσταντίνο Νάκο Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών ΔΔΕ Αιτωλ/νίας και η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών  ενώ αναδύθηκε η σημαντικότητα συνεργασίας τόσο του σχολείου με την οικογένεια, όσο και όλων των φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας- παραβατικότητας.

Related posts

Τελετή λήξης χορευτικής περιόδου 2023-2024 του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Σπυρίδωνος

Η απελευθέρωση του Αγρινίου από τον Οθωμανικό ζυγό