Δείτε βίντεο την νέα γέφυρα του ποταμού Ευήνου

Αύριο Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 στις 18:00 το απόγευμα θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του ποταμού Ευήνου. Ένα έργο τεχνικά απαιτητικό αλλά καίριας σημασίας, η Γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι, επιτέλους ολοκληρώθηκε.


Πλέον λαμβάνει τέλος η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών από την Εθνική Οδό Αντιρρίου-Μεσολογγίου και επιτρέπεται και πάλι η απρόσκοπτη κυκλοφορία και επικοινωνία σε ένα κομβικό σημείο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αλλά και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας.


Να θυμήσουμε ότι ήταν 12 Δεκμβρίου του 2021 όταν οι συνεχείς βροχοπτώσεις έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας ενώ δημιούργησαν πολλά προβλήματα και στον δήμο Ι.Π Μεσολογγίου.

Εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που έχει ο ποταμός Εύηνος ένα κομμάτι της σιδερένιας γέφυρας (ΟΣΕ) έπεσε και ταυτόχρονα παρουσιάστηκε καθίζηση σε μια κολώνα της γέφυρας του οδικού άξονα Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν να διακόψει η τροχαία Μεσολογγίου τη διέλευση όλων των οχημάτων και η κυκλοφορία πλέον να ήταν δυνατή μέσω της Ιόνιας Οδού.

Related posts

2η Εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Κίνδυνος πυρκαγιάς – Στο “κίτρινο” σήμερα η Δυτική Ελλάδα ΧΑΡΤΗΣ