ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την εμπλοκή της ΔΕΥΑΜ με παράνομες διαδικασίες, στα δήθεν έργα της Λιμνοθάλασσας.

Του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», εδρεύοντος στο Αιτωλικό, νομίμως εκπροσωπουμένου

                                                    

Δυνάμει της από 23/5/2023 προσφυγής του Συλλόγου μας, κατά της από 20/3/2023 σύμβασης κατασκευής συμπληρωματικών έργων δήθεν αναβάθμισης υδατικών οικοσυστημάτων Ν/Δ Αιτωλ/νίας και κατά των 1.  κ.  Υπουργού Οικονομικών, 2. κ. Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και 3. Της Γενικής Γραμματείας Υποδομών – Γενικής Δ/νσης Υ.ΛΙ.Κ.Υ – με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια έργων προς περιβαλλοντικής αναβάθμισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού – εκδόθηκαν οι από 2/8/2023 και 28/11/2023 προσωρινέ απαγορεύσεις εκτελέσεως κάθε σχετικής εργασίας, μέχρι της εκδικάσεως της αιτήσεως μας περί αναστολής και της οριστικής προσφυγής μας, κατατεθείσης παράλληλα και αγωγής αποζημιώσεως.

   Πλην όμως, παρά τις απαγορεύσεις αυτές και τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, κάποιοι εκπροσωπούντες δήθεν την ΔΕΥΑΜ, και με την παρότρυνση των υπευθύνων δύο αλιευτικών συνεταιρισμών της περιοχής μας, προέβησαν από 30/4 – 1/5/2024 σε συνέχιση των έργων αιτιώμενοι έργα αποκατάστασης του δικτύου υδρεύσεως. Παρά δε την πρόσκληση προς τον αρμοδίου τοπικό αντιδήμαρχο από τον σύλλογο μας, ουδόλως εισακουσθήκαμε. Κατόπιν αυτών κινήθηκε άμεσα από εμάς και με την άμεση συνδρομή της περιφέρειας η διαδικασία απόδοσης ευθυνών κατά ων υψηλόβαθμων μελών του Δήμου που έχουν άμεση σχέση με την εκτέλεση των πιο πάνω έργων – μη εξαιρουμενου φυσικά του Προϊσταμένου της Δημοτικής Αρχής ως προστήσαντος – επί πλέον δε κατά τμηματάρχου της γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και περιβάλλοντος και υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜ, οι οποίοι θα εμφανισθούν από 9/5/2024 και εφ’ εξής ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών.

Related posts

Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Εορτή Λήξης Κατηχητικών Συνάξεων Γυμνασίου – Λυκείου Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Μήνυμα Κυριακής Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας