Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ….

Με την ύψωση του λαβάρου της Επανάστασης 1821 και μέχρι την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Τούρκους, το Μεσολόγγι ήταν η μόνη Ελεύθερη πόλη των Ελλήνων. Όλα αυτά τα χρόνια το Μεσολόγγι υπέστη τα πάνδεινα. Δεν ύψωσε ποτέ  άσπρη σημαία. Eθελοντικά θυσιάστηκε για να αναγεννηθεί το Ελληνικό Γένος. 

Ως γείτονες του Αγρινίου  οι Μεσολογγίτες έστειλαν το 1821, πολεμιστές με τους Στρατηγούς Δημήτρη Μακρή και Θανάση Ραζηκότσικα, για την απελευθέρωση του Βραχωρίου – Αγρινίου.

Εσείς αγαπητοί γείτονες δεν προσφέρατε κάτι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Ο λαός μας λέει: «Ο Θεός και ο γείτονας». Με τη συναίνεση της Πολιτείας, Βουλευτάδες και λοιποί… πήρατε την έδρα του  ΚΤΕΛ, μετά την ΔΕΗ και πάει λέγοντας…. Κάνατε δικιά σας την Μακρυνεία, πήρατε το Αγγελόκαστρο που οι άνθρωποί τους περηφανεύονταν ότι ήταν κάποτε Μεσολογγίτες. Αντιγράψατε  το λάβαρο του Παναιτωλικού για να το κάνετε αθλητικό σας σωματείο.   Μήπως το έμβλημά σας, από την  μάχη του Ηρακλή με τον Αχελώο, που έγινε έξω από την πόλη μας, έχει σχέση με την ιστορία σας; Πώς αλλιώς εκτός από άρπαγες και μαυρογιαλούριδες, θα πρέπει να αποκαλέσουμε αυτούς από την δική σας πόλη, που κοντόφθαλμα βλέπουν μόνο την ενίσχυση της πόλης Αγρινίου και όχι την κοινή, ειλικρινή και αγαθή ανάπτυξη όλου του νομού; 

Αγαπητοί γείτονες σας έχουμε, επανειλημμένα, τείνει χείρα φιλίας για μια συνειδητή συνεργασία. Πολλοί επαγγελματίες και   επιχειρηματίες, του Αγρινίου, θεωρούν πως ανοίγονται πολλοί δρόμοι για κοινή εκμετάλλευση του πλουτοπαραγωγικού αποθέματος του Μεσολογγίου, γιατί εσείς άλλα σχεδιάζετε;

Τραβάτε με το μέρος σας  και όλους τους βουλευτές του νομού,  με το μεγάλο καζάνι των ψήφων που διαθέτετε. Αλλιώς δεν εξηγείται που στον  αγώνα που κάνουμε για την διατήρηση και των δύο πρωτοδικείων στο νομό, στη δική μας πόλη, που το δικαιούται άλλωστε ως πρωτεύουσα νομού, αλλά και στη δική σας,  κανένας σας δεν συμμετείχε, ούτε εσείς αλλά και ούτε κανείς, τουλάχιστον  από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού. Με κάθε τρόπο θέλετε, να πάρετε και αυτό, το μοναδικό, που κρατάει  το Μεσολόγγι ως Πρωτεύουσα του Νομού.  Για ένα Πρωτοδικείο που η λειτουργία του ξεκινάει, εδώ, από την αρχή της Επανάστασης, το 1822, όχι μόνο για το Μεσολόγγι αλλά για όλη την Στερεά,. Μέχρι το 1936 δεν υπήρχε τίποτε στο Αγρίνιο, δικαστικά, τα πάντα γίνονταν στο Μεσολόγγι.

 Αντίθετα ως Μεσολογγίτες, πάντοτε  στο μυαλό μας είχαμε την καλή διάθεση για συνεργασίες σε πολλούς τομείς. Υποστηρίζαμε τα αιτήματά σας. Δεχτήκαμε να μεταφερθεί σε σας η υπηρεσία των συγκοινωνιών, το Ποινικό Εφετείο, με την προϋπόθεση της  παραμονής σε μας του Διοικητικού, χωρίς καμιά από μέρους σας υποστήριξη. Δεν αντιδράσαμε για την μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Tα θέλετε όλα!!!   Εσείς αποδείχτηκε πως είσαστε αγνώμονες ακόμα και στην ιστορία. Ας τα λάβουν υπόψη τους, όλα αυτά οι Κυβερνόντες αυτόν τον τόπο!!!  πολιτεία και κράτος, για τις αποφάσεις τους… Η «Αγελάδα» που αρμέγανε όλοι οι αχάριστοι βουλευτές  μέχρι σήμερα, μας τελείωσε. Να δούμε με τον χωρισμό του νομού, που σύσσωμο το Μεσολόγγι, γιατί δεν πάει άλλο, ως εδώ και μη παρέκει,  θα επαναστατήσει και χωριστεί ο νομός πως θα  σκυλοφαγωθούν,  στην περιοχή του Αγρινίου, για το ποιος θα ξαναβγεί; Στις γιορτές της Ελευθερίας που προγραμματίζουμε κάθε χρόνο και ιδιαίτερα στο παγκόσμιο γεγονός μετά από δύο χρόνια εδώ στο Μεσολόγγι, δεν έχουν θέση όλοι αυτοί !!!Δεκτοί θα είναι μόνο όλες οι πρεσβείες, πού εδώ διαθέτουν «Σπίτια» στον Κήπο των Ηρώων, των δικών τους Ηρώων, που οι ψυχές τους μέσα εκεί «κατοικούν». Θα δεχτούμε αυτούς μόνο που είναι Δημότες της πόλης, ως Ελεύθεροι Άνθρωποι. Για όλους τους άλλους σπεκουλαδόρους πολιτικούς μας θα «κτίσουμε» ένα νέο τείχος του Κοκκίνη  για να τους αντιμετωπίσουμε ως Ελεύθεροι Πολιορκημένοι στην πολιορκία που δεχόμαστε….

                                                                                                Θεόδωρος Μυλωνάς

                                                                                              Δημότης Μεσολογγίου

Related posts

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;