Όλα στη φόρα…CCV

Όμορφο Σαββατοκύριακο σας εύχομαι, αγαπημένοι μου αναγνώστες.

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.Εύχομαι ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

 Από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου θα δέχεται τους πολίτες  στο Γραφείο του κάθε Παρασκευή κατά τις ώρες 14.00 έως 17.00. Η ώρα του Δημότη λοιπόν ξεκινά από την Παρασκευή!

Απόψε, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ θα πραγματοποιθούν τα εγκαίνια της έκθεσης “Δυο Λαοί, Μια Ιστορία” , στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου & Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” της Ι. Π. Μεσολογγίου. Ο Σύλλογος «Nuova Koinè»  σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ι.Π. Μεσολογγίου «Nea Koinè, υπήρξαν οι πρωτεργάτες τόσο της αδελφοποίησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου με την Ένωση Ελληνοφώνων Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα (τον Απρίλιο 2019), όσο και της επίσημης επίσκεψης  της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα ελληνόφωνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Αύριο  Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:00, ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα επισκεφθεί την Εκθεση Ζωγραφικης & Γλυπτικης του ελληνοφώνου εικαστικού, καθηγητού FERNANDO PENSA,
με τίτλο: “ΔΥΟ ΛΑΟΙ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ” στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου & Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” της Ι. Π. Μεσολογγίου.

Στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου αύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8 το βράδυ θα λάβει χώρα αφιερωματική εκδήλωση  τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι χορωδίες του Πνευματικού Κέντρου, του Πολιτιστικού Εργαστηρίου και της Ορχήστρας «Psalterio Ensemble» συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας εξαιρετικής μελωδικής σύνθεσης που πρόκειται να ταξιδέψει, να συγκινήσει, και να ικανοποιήσει ιδιαίτερα το κοινό.

Υπογράφτηκε από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα η  σχετική απόφαση για τη χρηματοδότηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με το  ποσό 600.000,00€,  για τα έργα αποκατάστασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Ο αγώνας που έδωσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος απέδωσε καρπούς και έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει η αποκατάσταση των καταστροφών στο  ΧΥΤΑ, η πλήρης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ώστε να τεθεί ξανά σε λειτουργία με τις προδιαγραφές του νόμου.  Είναι ένα ζήτημα   που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί όχι μόνο τον δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου αλλά και συνολικά τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και είχε αντίκτυπο σε όλους τους Δήμους. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, με την ίδια επιτυχία, χωρίς την πολύτιμη αρωγή του Αν. Υπουργού, Στέλιου Πέτσα αλλά και τη συνδρομή των τοπικών μας Βουλευτών, Κώστα Καραγκούνη και Μάριου Σαλμά.

Ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής, Ντέιβιντ Μπέκαμ, περίμενε περίπου 13 ώρες στην ουρά για να φτάσει στην παλαιότερη αίθουσα του παλατιού του Γουεστμίστερ για να προσκυνήσει το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ντυμένος στα μαύρα ο 47χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας εισερχόμενος στον χώρο του προσκυνήματος έσκυψε αργά το κεφάλι του και κοίταξε το πάτωμα, θέλοντας να δείξει τον σεβασμό του προς τη βασίλισσα. Το μεγαλείο του σεβασμού προς την βασίλισσα αλλά και στους απλούς ανθρώπους που περίμενε μαζί τους 13 ώρες στην ουρά.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που φιλοξένησε ποτέ η Ναύπακτος! Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, η Ναύπακτος φιλοξενεί το πιο γρήγορο Ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό αγώνισμα! Το Lepanto Formula Kite Europeans είναι γεγονός και αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον χαρίζοντας μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις στους λάτρεις του αθλήματος. Με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα συμπληρώθηκαν και οι 150 διαθέσιμες θέσεις, αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 37 χώρες θα διεκδικήσουν τη δική τους θέση στο βάθρο.Πρόκειται για μία διεθνή εκδήλωση που ισχυροποιεί τη χώρα στο διεθνή χάρτη αθλητικών προορισμών.  Ταυτόχρονα, κινητοποιεί τη μάζα των ερασιτεχνών αθλούμενων προς την αγωνιστική κατεύθυνση, φέρνοντας την Ελλάδα πιο κοντά σε μεγάλες διακρίσεις και στη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ολυμπιονικών, μέσω ενός σύγχρονου Ολυμπιακού ιστιοπλοϊκού αγωνίσματος.

Συνεχίζεται…

Related posts

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;