Τι να προσέξεις επιλέγοντας διαγνωστικό κέντρο – 5+1 καθοριστικοί παράγοντες

Με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία μας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις και τεστ για να παρακολουθούν τους δείκτες τους. 

Πλέον οι επιλογές σε διαγνωστικά κέντρα είναι πολλές και συχνά αυτό γίνεται περίπλοκο για τον ασθενή που επιθυμεί να εξεταστεί και να είναι σίγουρος ότι θα λάβει έγκυρα αποτελέσματα που θα καθορίσουν την θεραπευτική του πορεία.

Επιλέγοντας διαγνωστικό κέντρο υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή. Δείτε στις συνέχεια 5+1 καθοριστικούς παράγοντες για να επιλέξετε σωστά

Ακρίβεια αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που δίνει το διαγνωστικό κέντρο θα πρέπει να είναι ακριβή καθώς η διάγνωση και η θεραπεία εξαρτάται από αυτούς τους δείκτες. Επιλέξτε ένα διαγνωστικό κέντρο που είναι γνωστό για την ποιότητα και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του και διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια που χρειάζονται για να δώσει τις πιο έγκυρες απαντήσεις.

Ατμόσφαιρα και υγιεινή

Κάθε διαγνωστικό κέντρο πρέπει να τηρεί τη σωστή υγιεινή κατά την παροχή των υπηρεσιών του. Εάν δεν ακολουθούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής αυτά τα μέτρα, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης μεταξύ ασθενών και εργαζομένων στην επιχείρηση. 

Ποιότητα υπηρεσιών

Η εμπειρία του επισκέπτη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πώς να επιλέξετε διαγνωστικό κέντρο. Αν αισθάνεστε μία άνετη και ήρεμη ατμόσφαιρα, με ευγενική εξυπηρέτηση και ευκολίες στην παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών αλλά και στις μεθόδους πληρωμής, τότε η συνολική εμπειρία του ασθενούς γίνεται πιο ευχάριστη.

Εύρος και διαθεσιμότητα διαγνωστικών τεστ

Το διαγνωστικό κέντρο θα πρέπει να είναι εξοικειωμένο με όλους τους τύπους διαγνωστικών εξετάσεων και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διάγνωση διαφόρων ασθενειών ή καταστάσεων.

Θα πρέπει να παρέχει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων αιματολογικών εξετάσεων, εξετάσεων ούρων, ακτινογραφιών κ.λπ., οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό διαφόρων ασθενειών σε ενήλικες και παιδιά.

Ευκολία στον προγραμματισμό ενός ραντεβού

Είναι πολύ σημαντικό για την εικόνα του να μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού γρήγορα στο διαγνωστικό κέντρο χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να πρέπει να καλείτε επανειλημμένα για να σας απαντήσουν στο τηλέφωνο.

Επιπλέον το προσωπικό θα πρέπει να είναι σε θέση να σας κατευθύνει απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τον προγραμματισμό ραντεβού για εσάς ή τα παιδιά σας και οποιαδήποτε άλλη σχετική απορία μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, όπως για παράδειγμα, τις επιλογές πληρωμής.

Χρόνος παραλαβής αποτελεσμάτων

Το διαγνωστικό κέντρο που θα επιλέξετε, θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παρέχει ακριβή αποτελέσματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένετε εβδομάδες ή μήνες για να τα λάβετε, καθυστερώντας τη θεραπεία σας.

Related posts

Κουνούπια: Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΕΣΥ: 2,5 εκατομμύρια πολίτες νοσηλεύτηκαν σε ένα έτος – Στα νοσοκομεία με τις περισσότερες νοσηλείες το Πανεπιστημιακό της Πάτρας

Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή