Τα Παιδιά Μαθαίνουν Τα Παιδιά

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, το Ελληνικό  Ίδρυμα Πολιτισμού Ηνωμένου Βασιλείου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα <<Τα Παιδιά Μαθαίνουν Τα Παιδιά: Μιλώντας Για Τους Φιλέλληνες – Λόρδος Βύρων>>. Πρόκειται για μια ετήσια δράση του ιδρύματος για παιδιά με διαφορετική θεματική ανά χρονιά. Τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές του παροικιακού σχολείου του Αγίου Νικολάου στο Λονδίνο. Θα παρουσιάσουν μία ιδιαίτερη έρευνα που διεξήγαγαν για την ζωή και το έργο μεγάλων Φιλελλήνων. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Λόρδο Βύρωνα καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το UCL και θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL University) στις 15.00 στην αίθουσα Gustave Tuck Lecture Theatre,  Wilkins Building επί της Gower Street, London WC1E 6BT.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της προηγουμένης που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King’s College London. To θέμα της εκδήλωσης ήταν <<Από το Λονδίνο στο Μεσολόγγι και πίσω: Απόηχοι Αιώνιων Ταξιδιών>> και ήταν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο Δρ Roderick Beaton, KCL Emeritus Koraes Professor (Ομότιμος Καθηγητής  της έδρας Κοραή του Kings College London), ενώ τίμησαν με την παρουσία τους στην κατάμεστη αίθουσα διακεκριμένοι καθηγητές διαφόρων πανεπιστημίων του Λονδίνου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ιωάννης Τσαούσης, όπως και ο απόγονος του Λόρδου Βύρωνα, Lord Byron 13th. 

Δρ Roderick Beaton, KCL Emeritus Koraes Professor (Ομότιμος Καθηγητής  της έδρας Κοραή του Kings College London)

Από αριστερά: Φένη Χατζηαθανασιάδου, Μέλος Δ/Σ ΕΙΠ, Γιάννης Τσαούσης, Πρέσβης της Ελλάδος στο Η.Β., Lord Byron 13th, Κυριακή Μήτσου, Εκπρόσωπος ΕΙΠ-Η.Β., Δρ Roderick Beaton, Ομότιμος Καθηγητής  της έδρας Κοραή του Kings College London, Δρ Gonda Van Steen, Κάτοχος της έδρας Κοραή του Kings College London.

Οι ηθοποιοί Βασιλεία Κενάνογλου, Κωνσταντίνος Δεληδημούδης και ο τσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα 200 θεατών το απόσπασμα Manfred Echoes βασισμένο στο έργο του Λόρδου Βύρωνα Manfred σε σκηνοθεσία Κυριακής Μήτσου.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ηνωμένου Βασιλείου:

Το Ε.Ι.Π. – Η.Β. υπάγεται στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, έναν ημι-κρατικό φορέα που συστάθηκε στην Αθήνα το 1992 με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συμβάλλει αποτελεσματικά στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς. Το Ε.Ι.Π. επιθυμεί να αποτελέσει κέντρο διαλόγου και διάδοσης των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων αλλά και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού και των οικουμενικών του αξιών που θα συμπεριλαμβάνει Έλληνες και φιλέλληνες ανά τον κόσμο. Επιπροσθέτως, μέσα από τα παραρτήματα του σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου, που καλύπτει το Η.Β. γενικότερα, φιλοδοξεί να διαμορφώσει σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας με σπουδαίους πολιτιστικούς φορείς ανά την υφήλιο.

Το Ε.Ι.Π. – Η.Β., με εκπρόσωπο την κα Κυριακή Μήτσου και τη δυναμική ομάδα συνεργατών της προγραμματίζει για τα επόμενα έτη την παρουσίαση παραστάσεων, φεστιβάλ, διαγωνισμών και άλλων πολιτιστικών δράσεων που θα αναδείξουν περαιτέρω στο Η.Β. αλλά και το εξωτερικό γενικότερα τη μοναδικότητα του ελληνικού πολιτισμού.

Related posts

Μυστηριώδης δομή που βρέθηκε κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας προβληματίζει τους επιστήμονες

Η ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συμμετέχει στη γιορτή των ΜΟΥΣΕΙΩΝ: “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”

Πήγε σε κέντρο αισθητικής και κόλλησε HIV από την βελόνα