«Δράσεις για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου».

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ο.Α.Ε.Ε. (ΤΕΒΕ) 
  3. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι.Κ.Α. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 17/2/2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου 10:30π.μ., σύσκεψη των ως άνω Συνταξιουχικών Σωματείων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με θέμα: «Δράσεις για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου».

Στη σύσκεψη, εκτός από τα προεδρεία των τριών Σωματείων παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παπαδημητρόπουλος Σάκης και ο ιατρός Φασούλας Αποστόλης, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την εισήγηση του Προέδρου του Παραρτήματος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Μεσολογγίου κ. Τουλιάτου Χαρ., του Προέδρου των Συνταξιούχων Αποστράτων Σωματείων Ασφαλείας κ. Μπεκατώρου Θωμά και του Προέδρου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) κ. Κασσαβέτη Νικολάου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Παπαδημητρόπουλου και η ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Φασούλα, όπου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και τέλος διαβάστηκε ψήφισμα όπου εγκρίθηκε από την Συνέλευση και αναφέρει τα εξής:

Φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης κόντρα στην πολιτική που κάθε μέρα υποβαθμίζει τις παροχές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εμπορευματοποιεί την πιο ζωτική ανάγκη του λαού, στερώντας τους το αναφαίρετο δικαίωμα της απρόσκοπτης πρόσβασης σε απολύτως δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες, υψώνουν εκατομμύρια συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα.

Οι κινητοποιήσεις μας γίνονται στο πλαίσιο του νέου γύρου οργάνωσης τη πάλης για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

Οι πολιτικές των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων έχουν μετατρέψει το Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε διαχειριστή κεφαλαίων και αγοραστή υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, αντί να λειτουργεί ως δημόσιος φορέας που θα εξασφαλίζει δωρεάν παροχές σε όλους.

Επίσης καταδικάζουμε την από χρόνια σχεδιασμένη απαξίωση του Νοσοκομείου Ι.Π. Μεσολογγίου. Αυτή η απαξίωση εντάσσεται στον σχεδιασμό ώστε ή το Νοσοκομείο να πάψει να λειτουργεί ή να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών να κρατήσουν σε λειτουργία το Νοσοκομείο και θα στηρίζουμε κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Δημόσιο δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας – πρόνοιας πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.
  2. Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
  3. Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  4. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  5. Να μην κλείσει ή να μην συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα Νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν, λόγω περικοπών.
  6. Κατάργηση των απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων όπως και κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία.
  7. Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα και τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους Έλληνες ή μετανάστες.
  8. Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων (επίγειων, πλωτών, εναέριων). Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
  9. Καμία ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  10. Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά.
  11. Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
  12. Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους χωρίς πλαφόν, αφαιρέσεις και περικοπές, με το αναγκαίο νόμιμο προσωπικό.
  13. Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.
  14. Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Related posts

Με το βλέμμα του Νίκου Αλιάγα

ΕΟΔΥ: Δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Συμμετείχαν 80 αθλητές από όλη την Ελλάδα στο Brevet «Βασίλης Ράπτης» στο Μεσολόγγι