Ευχές Θανάση Λύρου για τη νέα σχολική χρονιά

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή, χαρούμενη, γόνιμη και αποδοτική σχολική χρονιά, στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς μας και στους φοιτητές μας

Το Μεσολόγγι μας, ο Δήμος μας, τόπος παιδείας διαχρονικά, ιστορίας και πολιτισμού, εκπέμπει τη μέγιστη ακτινοβολία, για την προσφορά γνώσεων και διάπλαση χαρακτήρων των εκπαιδευόμενων με ανθρωπιά, αγάπη και καλοσύνη.

Εύχομαι ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς μας, δύναμη και υπομονή, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, με τον καλύτερο τρόπο, στο δύσκολο έργο τους. Αξίζουν την αγάπη μας και την στήριξή μας.

Υποχρέωση βασική της Δημοτικής Αρχής, να  δρα και να σχεδιάζει έγκαιρα για να στεγάζονται τα σχολεία μας, σε ανθρώπινα κτίρια και χαρούμενο περιβάλλον.

Με λύπη μας, παρακολουθήσαμε όλοι μας, την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, για τρία χρόνια τώρα, για την ανθρώπινη στέγαση του μοναδικού Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνασίου – Λυκείου), που ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Δήμο μας και που θα συνεχίσει ακόμη, παρά τις προσπάθειες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, να στεγάζεται σε τροχοβίλες.

Να επισημάνουμε ότι, στο Δήμο μας, λειτουργεί και το Δημόσιο ΙΕΚ με αρκετές αξιόλογες ειδικότητες, που μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι των Λυκείων μας και όχι μόνο και να αποκτήσουν πτυχίο της επιθυμητής ειδικοτητας.

Δυστυχώς ο Δήμος  μας, «σέρνεται» και κάθε χρόνο βαδίζει και χειρότερα. Οφείλουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο και να αρχίσει μία ανοδική πορεία.

Με συνεργασία, πρόβλεψη, να σχεδιάζουμε, να κτίζουμε και να προσφέρουμε, όσα περισσότερα και καλύτερα μπορούμε στο Μεσολόγγι μας, που είναι η ΙΕΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

Γιατί ο Δήμος μας, το μοναδικό Μεσολόγγι μας και τα όμορφα χωριά μας, δικαιούνται και αξίζουν τα καλύτερα.

Related posts

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)