Υδρευση τα καλά και τα κακά νέα

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

 Με μεγάλη ικανοποίηση δεχτήκαμε την υπογραφή σύμβασης για το αναγκαίο έργο της Ύδρευσης Μεσολογγίου. Έργο που η δημοτική αρχή με την «εντολή» Φαρμάκη ενέταξε στην χρηματοδότηση από συγκεκριμένη πρόσκληση της Περιφέρειας που είχε «βγει» για τέτοιες υποδομές στον αέρα το 2020. Και αναφέρομαι σε εντολή διότι όσοι παρακολουθούν γνωρίζουν ότι λόγω χαμηλής βαθμολογίας του φακέλου μας χρειάστηκε «παρέμβαση» Φαρμάκη και εντέλει αύξησης της χρηματοδότησης της Πρόσκλησης ικανή να συμπεριλάβει και τη δική μας μελέτη και ορθώς έγινε. ( Μελέτη από το 2006 )

Θέλω όμως να κάνω έκκληση, εξού και η παρέμβαση μου, στον κ. Δήμαρχο, αν και αρχές καλοκαιριού εγκαίρως επισημάναμε εντός του Συμβουλίου την ανάγκη για συμπληρωματική χρηματοδότηση ή ένταξη στα έργα της Γέφυρας Ευήνου, την χρηματοδότηση για αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού που «φέρνει» το νερό στην πόλη μας μιας και αυτός ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ στη μελέτη.

Ο αγωγός αυτός είναι υπενδεδυμένος εσωτερικά με πίσσα, η οποία αποκολλάται και διαχέεται σε όλο το δίκτυο ύδρευσης, με συνέπεια να επηρεάζει άσχημα την γεύση του νερού και να φράσσει βάνες, παροχόμετρα, υδρόμετρα, πυροσβεστικούς κρουνούς κλπ. Κατανοούμε λοιπόν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθεί αυτή η αναγκαία παρέμβαση. 

Τέλος, στα έργα της γέφυρας Ευήνου πρόκειται να γίνουν νέες γεωτρήσεις και νέες παρεμβάσεις που επηρεάζουν άμεσα την ύδρευση της πόλης Μεσολογγίου. Μάλιστα είναι ευκαιρία να προβλεφθούν νέες παρεμβάσεις που θα οχυρώσουν και θα λύσουν μια και καλή το πρόβλημα της ύδρευσης αλλά και θα δημιουργηθεί η υποδομή για μελλοντική υδροδότηση της ΔΕ Αιτωλικού πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Αιτωλικού. Λεπτομέρειες αυτών που δεν μπορούν να αναλυθούν στο παρόν είναι στη διάθεση όλων εφόσον τις ζητήσουν από τη Δ/νση της ΔΕΥΑΜ.

Σεβαστέ κ. Δήμαρχε,

Καλέστε άμεσα τεχνική σύσκεψη στην οποία εκτός των τεχνικών να κληθούν και οι βουλευτές του Νομού αλλά και εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε τα έργα ώστε να γίνουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ παρεμβάσεις που θα λύσουν το πρόβλημα και όχι ΘΕΡΑΠΕΙΑ που θα λύσει παροδικά τα όποια προβλήματα είναι μπροστά μας.

Αναγκαία επίσης είναι η παρουσίαση του έργου στο δημοτικό συμβούλιο από την εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή παρουσία της ΔΕΥΑΜ και των τεχνικών, κάτι για το οποίο δεσμευτήκατε και η φημολογία περί ΈΝΣΤΑΣΗΣ επί του έργου του εμπορικού κόσμου γεννά όλους μας με ανησυχία..

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος

Related posts

Πρόγραμμα του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι

Βόμβα στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜ η νέα συμφωνία!

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου