ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου ενημερώνει τους πολίτες ότι κατόπιν της υπ’αριθμ. 1ης /11-01-2024 συνεδρίασης  της  Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, αποφασίσθηκαν  λόγω της επιδημικής έξαρσης κρουσμάτων Covid 19 και των εποχικών ιώσεων  τα κάτωθι μέτρα:

  1. Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από το προσωπικό, τους συνοδούς των νοσηλευόμενων ασθενών, τους ασθενείς των εξωτερικών Ιατρείων   και τους συνοδούς τους, στους χώρους του Νοσοκομείου (κοινόχρηστους χώρους, χώρους εξέτασης και  νοσηλείας)
  2. Ένας (1) συνοδός ανά ασθενή ο οποίος θα φέρει κάρτα Συνοδού και  αρνητικό rapid test το οποίο θα επαναλαμβάνει ανά 48ωρο και θα πρέπει να   τα επιδεικνύει  στην Διαλογή και στην Προϊσταμένη της Κλινικής. Δεν επιτρέπονται οι συνοδοί στους θαλάμους νοσηλείας των θετικών Covid 19 ασθενών, πλην εξαιρετικών καταστάσεων που ορίζονται από τον θεράποντα Ιατρό.
  3. Απαγόρευση του Επισκεπτηρίου στους νοσηλευόμενους ασθενείς. 
  4. Οι αποκλειστικές νοσηλεύτριες υπόκεινται σε υποχρεωτικό έλεγχο με rapid test με δική τους ευθύνη το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε 48 ώρες και  θα πρέπει να  επιδεικνύουν στην Προϊσταμένη της Κλινικής όταν προσέρχονται για εργασία. 

Προς διευκόλυνσή των πολιτών, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου έχει παραχωρηθεί χώρος πραγματοποίησης Rapid Test από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες  8:30-14:30.

Παρακαλούμε πολύ για την αυστηρή τήρηση των μέτρων τα οποία θα έχουν ισχύ έως 29/02/24 όπου και θα επανεκτιμηθούν.

Εκ της Διοικήσεως

Related posts

Τιμητική εκδήλωση για το Μουσείο άλατος, στο Μεσολόγγι

Μάγεψαν το κοινό οι χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος άνδρα στο Μεσολόγγι