Σεμινάριο Κρουστών

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον χώρο που στεγάζεται ο Μ. Ο. Μ. “Ιωσήφ Ρωγών” σεμινάριο κρουστών με θέμα “Grouping’s και παραδοσιακοί ρυθμοί στο σύγχρονο drumming” από τον Υποψήφιο Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ και καθηγητή κρουστών Άκη Σαγάνη. 

 Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή με συμμετοχές από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αιτωλικό, καθώς και άλλες περιοχές του νομού, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το σύγχρονο drumming μέσα από την οπτική της μουσικής μας παράδοσης.

 Η προσέγγιση της θεματικής έγινε με άξονα την παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών ρυθμών πλαισιώνοντας το θέμα και ιστορικά για την εξέλιξη των τυμπάνων στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και με εφαρμογές των ρυθμών αυτών στο σύγχρονο drumming.

 Απώτερος στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες όχι μόνο να πληροφορηθούν για τους παραδοσιακούς ρυθμούς και την ανάλυση των grouping’s αυτών, αλλά και να τα κατανοήσουν βιωματικά μέσα από το διαδραστικό μάθημα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Related posts

Η ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συμμετέχει στη γιορτή των ΜΟΥΣΕΙΩΝ: “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”

Η εορτή του Αποστόλου Θωμά στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Eurovision 2024: 11η η Μαρίνα Σάττι με 126 βαθμούς, “πάτωσε” στις επιτροπές την έσωσε το televoting