Η δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει τον Μάνο Δασκαλάκη για Μαλένα και Ίριδα

Η δικηγόρος Εύα Αμπάζη θα εκπροσωπήσει τελικά τον Μάνο Δασκαλάκη στη δεύτερη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες – σύμφωνα με το βούλευμα – των δύο μικρότερων παιδιών της.

Η Εύα Αμπάζη, υπήρξε στέλεχος του ΜεΡΑ25 από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021 οπότε και αποχώρησε από το κόμμα. Ήταν μάλιστα και  η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής Α’ Αθηνών με το κόμμα Βαρουφάκη στις εκλογές του 2019.

Το δικαστήριο την όρισε από τη λίστα των δικηγόρων καθώς έγινε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε η πλευρά Δασκαλάκη για να οριστεί δωρέαν δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών απερρίφθη καθώς θεωρήθηκε εκπρόθεσμο.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να μην αναβληθεί η δίκη αλλά να διακοπεί, όπως και έγινε για τις 22 Ιανουαρίου. Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητούσε επιτακτικά να μην υπάρξει αναβολή της δίκης, δήλωσε μάλιστα ότι προτίθεται να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία ακόμα και αν παράλληλα διεξαγόταν η πρώτη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε, απευθυνόμενος στη νέα δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη: “Μάλλον δεν είστε καλά πληροφορημένη. 12 μήνες που είναι η δίκη (για τον θάνατο της Τζωρτζίνας) έχει βγει silver alert για τον κ. Δασκαλάκη.”

Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε ότι αν δεν γινόταν διακοπή της δίκης ήταν έτοιμος να καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση της πελάτισσας του.

Related posts

Δήμος Πατρέων: Κόντρα στο ρεύμα με το κεφάλι ψηλά! ΣΚΕΨΟΥ – ΔΡΑΣΕ – ΖΗΣΕ! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

«Χάρτης κίνησης» για μαθητές δημοτικού από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Δίκη Πισπιρίγκου: Δεν το πίστευα ότι η Μαλένα κατέληξε, νόμιζα ότι μου είπαν λάθος όνομα, κατέθεσε παιδίατρος